Fără birocrație și la un click distanță: comparatoarele de tarife pentru ofertele furnizorilor de gaze naturale și energie electrică sunt acum disponibile și pe pagina web a autorității de concurență, www.consiliulconcuretei.ro.

Cu toate acestea, tehnologia nu înseamnă mereu viteză, nu există mereu organizare, iar platformele mai ”cad”.

Conform Hotnews, în contextul liberalizării pieței de energie electrică, comparatorul de tarife realizat de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a fost accesat de mulți consumatori casnici pentru a analiza ofertele furnizorilor, ceea ce a dus la o îngreunare a funcționării acestuia.

Ca soluție, Consiliul Concurenței și ANRE au stabilit ca respectivele două platforme pentru compararea ofertelor (gaze naturale și energie electrică) să poată fi accesate și de pe site-ul autorității de concurență, datele și informațiile din aplicație fiind furnizate de ANRE.

Oferte pentru gaze naturale și energie electrică, la un click distanță

Ne bazăm, de ani buni, pe aplicații. Este și cazul comparatoarelor de tarife care ajută consumatorii să compare, să analizeze și să aleagă oferta care li se potrivește.

Astfel, ofertele furnizorilor de gaze naturale și energie electrică rămân la un click distanță, putând fi accesate folosindu-ne doar de un simplu acces la internet.

De asemenea, în cadrul platformelor, clientul sau posibilul client poate descoperi informaţii privind ofertele furnizorilor, documentele necesare încheierii contractelor, dar și modalitatea de transmitere către furnizori a documentelor.

Factura: teama lunară

În ceea ce privește valoarea facturilor, utilizatorii au posibilitatea de a face simulări. Pentru o gestionare mai bună a bugetului lunar, utilizatorii pot face simulări privind valoarea facturii: ușor, mai rapid, și la îndemâna oricui.

Este nevoie doar de introducerea datelor referitoare la consumul lunar şi la preţul de furnizare din contractul actual. În acest mod, ofertele pot fi comparate, munca este ușurată, iar un posibil contract poate fi încheiat.

Totul rămâne la latitudinea clientului: oferta care i se potrivește, în funcție de consumul, dar și de bugetul lunar.

Citește și: ANRE a prelungit termenul pentru semnarea noilor contracte

Foto

#News