Sentinta
Sentinta

Judecătorii din Brașov au decis evacuarea din casă a adolescent în vârstă de 16 ani și emiterea unui ordin de protecție față de mama acestuia și de frații săi mai mici, potrivit g4media.ro.

Adolescentul va trebui să-și petreacă următoarele două luni într-un centru de primire în regim de urgență.

El nu mai are voie să se apropie la o distanță mai mică de 100 de metri față de mamă și de frații săi. Cererea pentru emiterea ordinului de protecție a fost depusă în instanță chiar de mama băiatului. Femeia a invocat faptul că a ajuns ”într-un blocaj în care nu mai poate gestiona situația propriului fiu”. Adolescentul în vârstă de 16 ani este diagnosticat cu ADHD. Iar în ultima perioadă afecțiunea s-a acutizat. Devenise violent atât cu membrii familiei, dar și la școală, unde ar fi mers chiar cu un cuțit. Asta a spus mama băiatului în instanță.

”Arunca mâncarea, mă înjura şi mă făcea în toate felurile. A aruncat laptele pe mine – sunt momente când se întâmplă în fiecare zi câte ceva. Mă împinge. Iar eu încerc să mă apăr şi am fost lovită. Am mai avut conflict cu el şi la școală”, a explicat mama în fața instanței.

Adolescentul are o cu totul altă poziție. A recunoscut parțial atitudinea nepotrivită față de mamă și de frați. El și-a justificat agresivitatea invocând lipsa afecțiunii din partea familiei. Băiatul a mărturisit că vede că mama lui face diferență între el și frații lui mai mici. El i-a reproșat că nu i-a cumpărat și lui șosete atunci când a cumpărat pentru frații lui. Și că cei mici primesc alt tip de mâncare și dulciuri decât el.

Instanța a dat dreptate mamei și a admis emiterea ordinului de protecție pentru o perioadă de două luni, timp în care adolescentul va trebui să părăsească apartamentul în care locuia până acum și să urmeze un program de consiliere psihologică.

”Instanţa apreciază că se impune luarea unor măsuri de protecţie a victimei, a fiicei şi a fiului minor care locuiesc cu aceasta pe o perioadă limitată de timp, perioadă în care intimatul agresor are timp să reflecteze asupra consecinţelor pe care comportamentul său violent le are asupra mamei sale şi a fraţilor săi” au motivat judecătorii. Sentința poate fi atacată.