Monica Anisie
Monica Anisie

Scenarii peste scenarii. Cu toate că mai avem mai putin de o lună jumătate până la începerea cursurilor aferente anului școlar 2020-2021, iată că Monica Anisie încă nu se hotărăște asupra „scenariilor”. Desigur, nici situația epidemiologică nu este una tocmai roz, așa că, cel puțin într-o oarecare măsură, incertitudinea este de înțeles.

„Azi am avut o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor elevilor, părinților și studenților. Pregătim acele scenarii pentru inceperea cursurilor. Deja în spațiul public au fost menționate aceste scenarii.

Nu știm când anume putem să ne pronunțăm cu privire la aceste scenarii”, a declarat Monica Anisie.

Cât despre tablete, numai de bine! Până în data de 10 septembrie, potrivit ministrului Educației, Monica Anisie, acestea vor fi livrate familiilor ce nu beneficiază e venituri mari, elevii putând, astfel, să beneficieze de beneficiile învățământului online.

Tre scenarii pentru începerea școlii

Astfel, ministrul Educației a vorbit despre trei scenarii posibile. Se vorbește despre reluarea cursurilor clasice, însă cu respectarea normelor în vigoare, despre un scenariu hibrid și despre scenariul potrivit căruia cursurile ar urma să fie desfășurate strict online, exact ca în ultima parte a anului școlar 2019-2020.

  1. „Într-adevăr, avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic, aşa cum am făcut şi până acum, însă cu respectarea strictă a unor măsuri igienico-sanitare impuse de Ministerul Sănătăţii.
  2. Există un alt scenariu hibrid, îi spunem noi, atunci când unii elevi sau studenţi vor fi în sala de clasă şi ceilalţi vor urmări cursurile de acasă, urmând ca aceştia să facă o rotaţie în săptămâna sau săptămânile următoare, depinde de ceea ce Ministerul Sănătăţii ne va spune în sensul acesta.
  3. În ultimul scenariu am prevăzut situaţia în care să învăţăm online, în continuare cursurile să fie desfăşurate de acasă. Asta numai şi numai dacă situaţia epidemiologică o va impune”.

Citește și: Nu vă entuziasmați, vom da banii înapoi! Cioloș avertizează

#News