Adrian Năstase

Adrian Năstase a stat, a analizat și a ajuns la concluzia că unele lucruri pur și simplu nu sunt corecte în viață. Astfel, decizia CNCD de ieri, cu privire la sancționarea anumitor persoane publice pentru declarații neconforme îl fac pe Adrian Năstase să se simtă cam cum s-ar simți o liță între ciocan și nicovală.

Domn profesor cum îl știm, Adrian Năstase se declară contrariat asupra unor formule acceptate și a altora care, se pare că fac obiectul unor amenzi de CNCD. De asemenea, acesta subliniază necesitatea unor lideri politici care să știe, domnule, să se exprime. Nu ca la ușa cortului!

Adrian Năstase: „Genial, nu? În definitiv, și naziștii foloseau formula asta…”

„Ieri, Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a adoptat 18 hotărâri. Mi-au atras atentia hotărarile 4, 7 si 14. Desi, merită să cititi Comunicatul CNCD in intregime. Are mult haz si multe contradictii intre hotărarile pronuntate.

Mai intai, un comentariu despre hotararile 4 si 7. Colegiul director a decis că utilizarea formulei „ciuma rosie”, de catre premierul Ludovic Orban si de către europarlamentarul Rares Bogdan se incadreaza in limitele libertătii de exprimare. Cu această hotărare, CNCD a abdicat, in opinia mea, de la misiunea de construire a unei societăti civilizate, care să aibă ca modele lideri cu tinută democratică. După această decizie, in numele libertătii de exprimare vor fi posibile orice fel de excese de limbaj – de ce nu si „bozgor”, „cioară”, „m**e PSD” (chiar dacă formula asta este discriminatorie – de ce numai celor de la PSD?), nazist, etc.

A doua observatie este legata de „resetarea” PSD. Partidul social democrat are in CNCD patru reprezentanti. Votul a fost de 7-1, ceea ce inseamnă că trei dintre ei au fost de acord cu utilizarea acestei formule. Deci 75%. Nu stiu din ce motive. Poate pentru ca in vară se va pune problema reinnoirii mandatelor?”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Citește și: Ponta, tras la răspundere de Rareș Bogdan pentru nepurtarea măștii

#News