A doua etapă a licitației pentru închirierea plajelor, demarată sâmbătă de Apele Române

În urmă cu o săptămână, ANAR a anunțat că finalizat închirierea a 81% dintre plajele de la Marea Neagră la prețuri cu 50% mai mari.

Administrația Națională Apele Române (ANAR) anunță deschiderea etapei a II-a de participare la licitația privind închirierea suprafețelor de plajă cu destinație turistică ale Mării Negre pentru sezoanele estivale 2023 și 2024, potrivit stiripesurse.ro

Perioada de depunere a ofertelor începe sâmbătă și se încheie în 2 mai, la ora 12.00. Sunt vizate sub-sectoare de plajă din Mamaia, Constanța, Tuzla, Costinești, Jupiter, Venus, Cordon Venus-Saturn, Vama Veche, Saturn, Mangalia. „Solicitările pentru obținerea documentației aferentă fiecărui subsector de plajă se vor transmite pe adresa de email; licitatii-plaje2@rowater.ro. Documentația va fi pusă la dispoziție fără a se percepe un tarif aferent și se va transmite electronic la o adresă de email comunicată de către solicitant”, a transmis ANAR.

În urmă cu o săptămână, ANAR a anunțat că finalizat închirierea a 81% dintre plajele de la Marea Neagră la prețuri cu 50% mai mari.

„După finalizarea procedurii de închiriere a suprafeţelor de plajă derulate de Administraţia Naţională ‘Apele Române’ în baza Ordonanţei nr. 8/2023, nivelul total al chiriei stabilit în urma licitaţiei se ridică la peste 50% faţă de valoarea totală de pornire. (…) Vă reamintim că, potrivit prevederilor legislative, 50% din suma încasată va reprezenta venit la bugetul de stat, iar diferenţa de 50% se va utiliza pentru investiţii destinate dezvoltării infrastructurii de gospodărire a apelor, inclusiv pentru plaja Mării Negre”, a comunicat ANAR.

Potrivit prevederilor legislative, 50% din suma încasată va reprezenta venit la bugetul de stat, iar diferenţa de 50% se va utiliza pentru investiţii destinate dezvoltării infrastructurii de gospodărire a apelor, inclusiv pentru plaja Mării Negre.

Constantin Cîrlan, operator privat de plajă, spune că Ministerul Mediului și  Administrația Bazinală a Apelor Dobrogea-Litoral (ABADL) au decis să facă noi licitații pentru cele 200 de contracte care au expirat anul trecut, în loc să le prelungească, așa cum au solicitat agenții economici.  

Coliziune mortală în județul Arad