Victor Ponta, liderul PRO România este de părere că guvernul Orban ar trebui să dea cât mai repede ordinul privind restricționarea populației de a ieși afară, cât mai curând.

Eu sunt de acord şi sprijin şi cred că e bine să se dea acel ordin cât mai repede. Cred că este bine şi este normal să stăm acasă în această perioadă, dar, oricum suntem stresaţi, speriaţi (…) trebuie să ştiu că, prin lege, prin ordonanţă de urgenţă, nu-mi taie nimeni lumina şi gazele, nu-mi ia nimeni casa şi maşina – banca, nu trebuie să plătesc penalităţi la ANAF pentru taxe. Aceste lucruri trebuie făcute înainte de a se da decizia de izolare, pentru că altfel fugim din casă să plătim ratele, facturile, taxele şi impozitele”, a afirmat Ponta într-un mesaj video postat pe Facebook.

Astfel, acesta declară cum că ar fi de acord cu instituirea unui ordin de izolare obligatorie la domiciliu, însă nu oricum. În opinia acestuia, este nevoie ca guvernul să pună la punct un plan de ajutorare a cetățenilor izolați. Cu alte cuvinte, în această perioadă oricine ar trebui să aibă garanția celor necesare traiului, de la utilități la liniștea că nu-i va confisca nimeni bunurile pe motiv de neplată.

De asemenea, acesta a mai precizat, în contextul izolării la domiciliu:

„Trebuie să discutăm despre când se va da pentru că se va da. Este un ordin identic cu ceea ce se aplică în Italia de câteva săptămâni şi în Franţa de o săptămână. Eu cred că trebuie să ajungem acolo. Trebuie să-i ajutăm pe aceşti oameni extraordinari care muncesc în spitale şi încearcă să oprească epidemia. (…) Nu putem să-i ajutăm decât aplicând acele reguli draconice. (…) Nu-mi place bâlbâiala asta. Trebuie să fim anunţaţi cât mai repede când începe această perioadă, pentru că va începe, ca să-i ajutăm pe medici, pe asistente. (…) Nimeni nu ştie cum evoluează epidemia, dar trebuie să le dai oamenilor un termen” , mai declară Victor Ponta.

Citește și: PSD crede că PNL e interesat doar de anticipate

#News