Vineri, președintele Biden va avea prima convorbire cu un alt șef de stat

La capătul „firului” va fi premierul canadian, Justin Trudeau

Președintele SUA, Joe Biden și-a intrat în rol încă din primele ore de la învestire, astfel că a și anunțat deja programul pentru perioada următoare. Potrivit secretarului de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, Biden va avea vineri o primă convorbire cu un alt șef de stat, cu premierul canadian Justin Trudeau.  Psaki a mai spus că Biden nu are planuri, momentan, să discute cu liderul rus Vladimir Putin.

„Primele lui convorbiri vor fi cu partenerii şi aliaţii. Simte că este important să reconstruiască aceste relaţii şi să abordeze provocările şi ameninţările cu care ne confruntăm în lume”, a adăugat ea.

„Țările nostre sunt mai mult decât vecine”

După ce l-a felicitat pe Joe Biden, premierul Canadei, Justin Trudeau a transmis și câteva dintre intențiile pe care le are pe viitor, în relația cu SUA.

Canada și SUA se bucură de o relație bazată pe un angajament comun față de valorile democratice, interese comune și legături economice și de securitate puternice. Țările nostre sunt mai mult decât vecine, suntem prieteni apropiați, parteneri și aliați

Justin Trudeau, premierul Canadei

Totodată, acesta a reamintit de parteneriatul comun în lupta împotriva Covid. „Vom continua acest parteneriat și vom susține o redresare economică durabilă. De asemenea, vom lucra împreună pentru a promova acțiunile climatice și a crește economia curată, pentru a promova incluziunea și diversitatea și pentru a crea locuri de muncă și oportunități bune pentru clasa de mijloc pentru oamenii noștri, contribuind în același timp la democrație, pace și securitate acasă și în întreaga lume”, transmite premierul Canadei, Justin Trudeau în declarația cu privire la inaugurarea lui Biden ca președinte al SUA.

Citește și: Clinton, Obama și Bush, prezenți la ceremonia de învestire a lui Biden

#News