Clinton, Obama și Bush, prezenți la ceremonia de învestire a lui Biden

Marele absent al ceremoniei de învestire a fost Donald Trump, cel care a anunțat că nu va veni și, din câte se vede, a reușit să rămână consecvent promisiunii

Clinton, Obama și Bush, alături de Biden

Ceremonia de învestire a președintelui ales, Joe Biden, s-a desfășurat fără evenimente negative, cu toate că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, o serie de violențe întâmplate la Capitoliu puneau sub semnul întrebării nevoie de sporire a securității din cadrul ceremoniei de astăzi, anunță CNN. Astăzi am avut parte de o ceremonie ieșită din comun, pe fundamentul violențelor, însă și a pandemiei de Coronavirus.

Alături de noul președinte american, la învestire, au fost prezenți și o parte dintre foștii președinți, încă în viață. Bill Clinton (două mandate) a venit împreună cu soția sa, Hillary Clinton, fost secretar de stat, totodată candidat la prezidențialele din 2016, împotriva lui Donald Trump.

Fostul președinte Barack Obama (două mandate) a venit, la rândul său, acompaniat de soția sa, fosta primă doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama, la fel cum și George W. Bush (două mandate) a putut fi observat alături de Laura Bush.

Marii absenți ai ceremoniei cu numărul 59, cea de învestire a lui Joe Biden au fost fostul președinte Jimmy Carter, cât și proaspăt-fostul președinte Donald Trump (un mandat). Dacă absența lui Carter este motivată de vârsta înaintată a acestuia (96 ani), cât și de starea precară de sănătate, în cazul lui Trump vorbim despre orgoliu și despre neputința recunoașterii unei înfrângeri.

Discursul președintelui Statelor Unite ale Americii, după învestire

„Aceasta este ziua Americii, aceasta este ziua democrației, o zi de speranță. America a avut de înfruntat multe provocări și s-a ridicat mereu la nivelul așteptărilor. Celebrăm azi nu victoria unui candidat, ci triumful unei cauze, triumful democrației, a voinței poporului. Am învățat că democrația este prețioasă, dar fragilă. Democratia a invins! Timp de secole întregi am muncit să ajungem aici, dar încă mai avem multe de făcut, multe de reparat, multe de construit, multe de vindecat”, a declarat Joe Biden, în discursul său, imediat după învestire.

Citește și: Joe Biden rostește, în direct, jurământul de credință

#News