Ca urmare a adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă de către Guvernul României, în cursul zilei de ieri, 19.12.2019, 23 de proiecte de infrastructură de apă-canal din 627 unităţi administrativ teritoriale urmează să fie deblocate. Potrivit ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloş, valoarea proiectelor se ridică la suma de 4,2 miliarde de euro.

„Astăzi am adoptat în cadrul şedinţei de Guvern un proiect de act normativ important pentru domeniul Fondurilor Europene, mai ales pentru proiectele de infrastructură pe care le-am găsit la prelucrarea mandatului de ministru, destul de întârziate şi mai mult, întârziate de Guvernele anterioare, pentru că probabil nu s-a găsit timpul necesar pentru a avea preocupări în domeniul infrastructurii şi mă refer atât la infrastructura de apă canalizare dar şi la proiectele de infrastructură de transport. Câteva lucruri din perspectiva numărului de beneficiari pe care îl au ca măsurile adoptate. Discutăm de 617 unităţi administrativ teritoriale şi peste patru milioane de beneficiari ai serviciilor de apă şi canalizare”. a precizat Marcel Boloş, la finalul şedinţei Guvern.

“Valoarea proiectelor despre care discutăm astăzi şi pe care ordonanţa de urgenţă are impact este de 4,2 miliarde de euro şi un număr de 23 de proiecte. Printre principalii beneficiari sunt localităţile şi unităţile administrativ teritoriale Brăila, Iaşi, Bacău, Argeş, Mehedinţi, Vaslui, Harghita, Maramureş, Giurgiu, Neamţ, Buzău. De multă vreme aceste proiecte se lasă aşteptate şi ar fi trebuit să fie într-un ritm de implementare care să asigure serviciile acestea elementare din domeniul de alimentare cu apă şi canalizare şi ar fi trebuit să fie astăzi operaţionale”, a mai spus domnul ministru.

#news