Rareș Bogdan, categoric împotriva unui pact cu PSD

Rareș Bogdan nici nu se gândește la un pact pentru sănătate, în colaborare cu cei de la PSD, nemesisul numărul unu al liberalilor, partid al cărui prim-vicepreședinte este. Potrivit lui Rareș Bogdan, țara noastră are, în acest moment, 1.392 de paturi în secțiile de Terapie Intensivă pentru pacienții infectați cu coronavirus, mai multe decât în aprilie cu 1.000. De asemenea, acesta dă vina pe fostele guvernări PSD pentru situația în care se află acum sistemul de sănătate românesc.

„În ultimele zece zile au mai fost introduse în sistem 270 de paturi la ATI. Presiunea pe București e uriașă. (…) E o chestiune de presiune fantastică pe sistemul de sănătate din București, pe infrastructura spitalicească. Nu trebuie să ne ferim să spunem că foarte mulți dintre cei care se infectează sau care au părinți, rude mai în vârstă sau cu alte afecțiuni se gândesc serios unde să-și ducă oamenii. Sigur că se gândesc să-i ducă la Iași, Cluj, Timșoara sau la București. Dar nu sunt locuri pentru toată lumea și atunci e o presiune care crește pe aceste spitale pe centrele universitare.

Dar putem purta o discuție de ce infrastructura spitalicească în România arată atât de rău, de ce PSD, care a fost 23 de ani la putere, care a promis 8 spitale acum 4 ani, n-a făcut nici măcar unul”, a declarat prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: „Singurul reproș pe care eu îl fac e că nu arătăm că… Italienii”

„Situația a fost ținută sub control tocmai datorită faptului că Guvernul a venit cu măsuri restrictive. Mie-mi pare rău, că nu-mi plac măsurile restrictive, sunt un om al libertății absolute, dar vă spun cu sinceritate că fără aceste măsuri, nu am fi putut gestiona această situație. 
Am fost în Italia, Austria, Belgia și în Paris. Parisul cred că doar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în scrierile lui Hemingway mai arăta în felul în care arăta acum o săptămână, sâmbăta.

Oameni buni, eu știu că nu ne place ce se întâmplă, știu că am vrea să mergem la restaurant, la piață, eu știu că am vrea să stăm seara până târziu, dar trebuie să înțelegem că situația la nivel global…

Singurul reproș pe care eu îl fac e că nu arătăm că… Italienii, care sunt o plăcere a vieții, după 18.00 nu mănâncă decât acasă, pentru că totul e închis. E caz unic în istoria Italiei. (…) În Austria, cancelarul Sebatian Kurz a închis Viena complet și Austria, toate restaurantele, cafenelele, toate magazinele sunt închise. Nu mai ai decât magazinele alimentare și farmaciile.

În România nu am luat asemenea măsuri”, a mai declarat Rareș Bogdan, pentru B1 TV.

Citește și:

#News