Români și un sârb anchetați penal pentru contrabandă cu țigări în vestul țării

Polițiștii au găsit aproximativ 46.000 de pachete de țigări provenite din Serbia

Tigari
Tigari sursa foto pixabay

16 români și un sârb sunt cercetați penal pentru contrabandă cu țigări. Ei ar fi format, anul trecut, o rețea infracțională care importa ilegal țigări din Serbia și le vindea pe piața neagră din vestul României, potrivit digi24.ro.

La perchezițiile făcute în locuințele suspecților, polițiștii au găsit aproximativ 46.000 de pachete de țigări care erau depozitate în mașini, locuințe sau garaje.

15 percheziții au avut loc joi dimineață, pe raza județelor Caraș-Severin, Timiș, Arad şi Bihor. „Din cercetările efectuate a rezultat că în perioada 2022 – octombrie 2023, pe raza celor 4 județe s-a constituit și a acționat un grup infracţional organizat, format din 16 cetățeni români și un cetățean sârb, care a introdus în România țigarete provenite din Serbia și le-a distribuit pe ‘piața neagră’ prin persoane care sprijineau activitatea infracțională”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Suspecții erau foarte bine organizați, spun anchetatorii, unii se ocupau de aprovizionare, alții de depozitarea țigărilor, iar alții de vânzarea lor pe piața neagră.

Pentru a nu ridica suspiciuni în cazul unor eventuale controale, ei aveau și acte de transport care erau false. „Introducerea țigaretelor în România și transportul până la locurile de depozitare s-au realizat prin folosirea unor autocamioane, iar pentru diminuarea riscului de a fi depistați, în cazul unor eventuale controale, conducătorii auto au folosit documente care atestau, în mod nereal, faptul că marfa transportată constă în ambalaje din aluminiu. Monitorizarea activității infracționale în perioada 2022 – octombrie 2023 a condus la realizarea mai multor prinderi în flagrant precum și la identificarea și ridicarea a peste 915.260 de ţigarete în cursul perchezițiilor domiciliare.”, transmite DIICOT. Cei 17 suspecți au fost duși la audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin. Băiat din Brăila, cu autism, căutat după ce nu a revenit acasă