16 hectare noi de plajă la Costinești

Costurile estimate sunt la aproape 400 de milioane de lei

Sursa foto: Zin.ro

Stațiunea tineretului, Costinești, va avea plaje mai late, fiind semnat un contract cu o firmă olandeză, cea care a înnisipat și plaja din Eforie. Nu se știe exact când vor începe lucrările, dar la finalul lor, stațiunea va avea 16 hectare în plus de plajă cu o lățime de aproximativ o sută de metri, potrivit g4media.ro

Nisipul va fi adus din largul mării, proiectul fiind finanțat din fonduri europene, costurile fiind estimate la aproape 400 de milioane de lei.

Pe unele sectoare din Costinești, plaja aproape că a dispărut, iar multe din bucățile de beton care susțin faleza s-au destabilizat și reprezintă un real pericol pentru turiști. Situația se va schimba, promit autoritățile după ce a fost semnat un contract pentru înnisipare, dar și securizare a plajei și a falezei din stațiune.” Se vor face lucrări de protecție costieră, supusă unei eroziuni foarte puternice, fiind afectată și faleza. Aici vor fi construite cinci structuri de piatră cu dale de beton. Între ele se va face înnisipare. Ceea ce numim noi extinderea plajelor, pe o lățime de aproximativ 100 m”, anunță Marius Stamat, manager de lucrări.

Nisipul pentru lățirea plajei din Costinești se va extrage din largul mării, de la o distanță de aproximativ 10 kilometri de stațiunea Mamaia.

”Proiectul are o valoare de 391 miloane de lei. E o zonă deosebit de afectată și trebuie intervenit cât mai urgent. Este o lungime de 2.500 m, aria unde se vor face lucrările”, susține Hristu Uzun, director, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. ”E o minunăție pentru Costinești și pentru turiști, vor sta lejer. Se va reface și faleza odată cu înnisiparea și se va securiza”, completează Dorin Jeanu, primarul Costineştiului. Proiectul mai include, pe lângă lucrările de protecție costieră, și popularea zonei cu o specie de scoici. Un şofer beat a fugit de la locul accidentului produs