Avertizare de instabilitate atmosferică accentuată pentru 22 de judeţe

Pe lângă codul galben de instabilitate, meteorologii au emis și un Cod galben de caniculă în București și 17 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică valabilă pe parcursul zilei în 22 de judeţe. Pe lângă avertizarea de instabilitate, meteorologii au emis și un Cod galben de caniculă în București și 17 județe, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit meteorologilor, până la ora 22.00, în judeţele Satu Mare, Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

În Maramureș, Moldova, Dobrogea, în estul Transilvaniei și în nordul și estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp). Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

Astfel, valul de căldură se va menține în Muntenia, Dobrogea și în sudul Olteniei și al Moldovei. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade. Avertizarea vizează Capitala și județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Dolj, Mehedinți, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Ilfov și Olt.

Incendiu puternic la o hală de depozitare calculatoare din județul Mureș