Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a reacționat virulent după ce ministrul de Externe al Ungariei, Szijjártó Péter, l-a atacat pe președintele României despre care a spus că este: „un politician extremist antimaghiar”, după ce Klaus Iohannis a atacat la CCR legea privind deschiderea unor puncte de frontieră româno-ungare. Poziția lui Szijjártó a fost taxată cu aceeași monedă de Rareș Bogdan care nu s-a ferit să-l numească pe acesta „Jigodia lui Orban”.

„Hopaaaaa!!! Jigodia lui Victor Orban atacă cel mai tolerant și democratic președinte al României din ultimii 30 de ani. Acest imberb ce se vrea jucător regional, un biet fost purtător de cuvânt al FIDESZ ce s-a remarcat prin atacuri la comunitatea rromă și evreiască din Câmpia Panoniei încearcă să se facă remarcat prin atacuri fără temei la unul dintre cei mai respectați lideri politici la nivel european. Nu le-a ieșit cu Trianonul și încearcă toate mizeriile posibile pentru a incita și ataca. Vor primi exact ce merită! ROMÂNIA este stat național, suveran, independent, unitar și indivizibil”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Europarlamentarul Rareș Bogdan îl taxează a doua oară în mai puțin de două luni pe reprezentantul Guvernului de la Budapesta, după ce, la sfârșitul lunii aprilie, fostul jurnalist l-a pus la colț pe ungur acuzându-l că provoacă țara noastră. Atunci, ambasadorul României la Budapesta, Marius Lazurca, a fost jignit de către Szijjártó pentru că și-a manifestat sprijinul pentru o deputată maghiară care a fost insultată după ce a cerut explicații cu privire la materialele medicale pe care Ungaria le-a trimis în Transilvania, în contextul în care Ungaria se confrunta la data amintită cu o criză a echipamentelor sanitare.

„Ambasadorul României, evident, este mincinos, dar e mult mai rușinos că opoziția maghiară și ambasadorul României se află pe o platformă politică comună împotriva maghiarilor de peste graniță”, a spus Szijjártó în presa din Ungaria.

„Marius Lazurca este unul dintre cei mai buni diplomați pe care îi are România astăzi. Extrem de nedrept ce i se întâmplă în relația cu „radicalul liber” Szijjarto, un tânăr politician maghiar care atunci când nu îi jignește pe români sau România, caută prilej de a provoca scandal în relația cu România”, a reacționat Rareș Bogdan.

Citește și: Rareș Bogdan ne vorbește despre voturi și responsabilitate

HashtagNews.ro