Pentru că vine dinăuntrul PNL, Rareș Bogdan ne mai dă din când în când ponturi și păreri, ca orice fost jurnalist căruia îi e dor de fosta sa meserie. Astfel, după ce ieri președintele Klaus Iohannis prelungea starea de alertă, acesta vine să ne lămurească în legătură cu relația directă dintre voturi și responsabilitate.

În opinia lui Rareș Bogdan, decizia de ieri a președintelui a fost una cât se poate de corectă, chiar dacă s-ar putea să dăuneze din punct de vedere electoral PNL-ului în viitorul apropiat.

Astfel, Klaus Iohannis ar fi ales reponsabilitatea în detrimentul voturilor, ceea ce ar trebui să ne dovedească faptul că pentru PNL contează în mod deosebit siguranța publică.

Rareș Bogdan se așteaptă ca „stânga” să dea dovada de același tip de responsabilitate

„Eu ma astept la foarte multa responsabilitate si de la stanga esichierului politic. Avem cateva cazuri triste ca Israelul, unde dupa ce s-au deschis gradinitele si scolile, la doua saptamani a fost nevoie sa le inchida la loc (…) Intre responsabilitate si voturi, presedintele a ales responsabilitatea. E frumos ce a zis dl Ponta, ca fiecare sa fie responsabil…eu mizez pe faptul ca cei care nu inteleg trebuie sa primeasca reglementari suplimentare”, a zis Rareș Bogdan.

În altă ordine de idei, în cursul zilei de ieri, Daniel Fenechiu ne vorbea la rându-i despre relația invers proporțională dintre deciziile legate de majorarea pensiilor și scorurile electorale, sugerând același tip de cumpătare și de responsabilitate venită din partea liberalilor.

„Între România și niște procente, lăsând la o parte orice formă de ipocrizie, eu cred că există o responsabilitate, atât politică, cât și personală și cred că în momentul în care pui mâna pe pix și semnezi o asemenea măsură sau când ridici mâna și votezi, trebuie să fii conștient (…). Elasticitatea bugetului este redusă, iar luarea unor măsuri pentru câteva procente poate arunca România, în acest context european și mondial în care suntem, într-o situație total nefavorabilă, iar dacă ai puțină responsabilitate, poți să-ți asumi chiar și riscul pierderii unor procente, poate chiar a alegerilor, dar să eviți să intri în istorie ca un Guvern care ești groparul României”, declara Daniel Fenechiu.

Citește și: Marcel Ciolacu, îngrijorat de soarta spitalelor și a primăriilor

#News