Marcel Ciolacu: Consulatele din EAU vor fi reorganizate

Potrivit premierului, acum în Dubai vin 100.000 de români

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la finalul vizitei oficiale în Emiratele Arabe Unite, că în fiecare zi, în Dubai sunt 100.000 de români în vacanţă, potrivit digi24.ro.

Potrivit premierului, „este normal că dimensiunea reprezentanţelor, consulatelor din Dubai, din Abu Dhabi, trebuie modificată, în acord cu aşteptările românilor”.

Premierul a precizat că Ministerul de Externe se află în procedură de reorganizare, potrivit legii în vigoare. „Toate ministerele, conform legii în vigoare, se reorganizează, inclusiv Ministerul de Externe. Mai mult, vedeţi care este dinamica. În fiecare zi, în Dubai sunt 100.000 de români în vacanţă. Este normal că dimensiunea reprezentanţelor, consulatelor, din Dubai, din Abu Dhabi, trebuie modificată, ca să fim cu aşteptarea românilor”, a spus premierul.

”Acum 20 de ani în Dubai veneau doi români, între timp vin 100.000. Nu-i normal să reaşezăm lucrurile ? În alte părţi ale lumii nu mai merg, acolo retragem din personal”, a mai afirmat Ciolacu. Marcel Ciolacu a precizat că legea prevede reorganizarea mnisterului în integralitatea sa. ”Am făcut o procedură, întâi merge la Ministerul Justiţiei, să vedem aspectul legalităţii şi apoi intră în transpunere. Mi se pare că acum e în transpunere Ministerul Agriculturii”, a mai spus şeful Executivului. Bărbat mort în urma unei coliziuni între trei mașini