Medicamente contrafăcute în valoare de 400 de mii de euro, descoperite în vama Nădlac II

Șoferul nu a putut prezenta documente privind marfa, atunci când polițiștii de frontieră i le-au cerut.

Medicamente contrafăcute pentru creșterea potenței au fost descoperite descoperite în vama Nădlac II. Pastilele erau ascunse într-o camionetă înmatriculată în Germania, condusă de un bărbat din aceași țară, în vârstă de 39 de ani, potrivit digi24.ro.

Șoferul nu a putut prezenta documente privind marfa, atunci când polițiștii de frontieră i le-au cerut.

Oamenii legii  au găsit peste 17 mii de cutii în care se aflau pastile pentru virilitate care imitau două mărci celebre.

Pe piața neagră, valoarea pastilelor se apropie de 400 de mii de euro. „La controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, mai multe cutii pe care erau inscripţionate numele unor medicamente cunoscute, susceptibile de a fi contrafăcute. Pentru marfa transportată, şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă, motiv pentru care a fost condus la sediul instituţiei pentru verificări suplimentare. La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că în interior se aflau 17.263 cutii cu medicamente, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 370.000 de euro”, transmite ITPF Bihor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. Amendă de 40.000 de lei pentru Hidroelectrica SA, pentru neemiterea facturilor