foto: Reset

Tudorel Toader, persona non-grata printre studenții ieșeni

Se pare că lui Tudorel Toader nu-i mai merge chiar atât de bine în ultima perioadă. După ce s-a aflat într-una dintre cele mai importante funcții ale țării, a fost dat afară pe ușa din dos. În timp ce închidea ușa pe dinafara Ministerului Justiției, se consola barem cu faptul că-i rămâne rectoratul la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Însă după se vede, nici fotoliul de rector nu pare să-l mai încapă, întrucât aproximativ 1000 de studenți i-au pus gând rău, semnând scrisori pentru demiterea acestuia, aceste semnături fiind depuse la registratura universității.

„Împreună suntem o voce: studenţi şi absolvenţi UAIC. Demisia, Toader!”

„Bannerul este despre Tudorel Toader, să-şi dea demisia, iar cei care au semnat pentru demisia lui sunt absolvenţii şi actualii studenţi. Avem şi campania Declic, avem 30.000 de oameni din toată ţara care au semnat ca el să îşi dea demisia. (…) Un asemenea om care este în continuare rector nu poate să fie în continuare un model pentru studenţi. Asta înseamnă o pată pentru Iaşi, şi pentru întreaga Românie. Un asemenea om nu are ce căuta într-o instituţie publică de o asemenea anvergură. De aceea noi cerem demisia şi insistăm”, a explicat Daniel Luca, unul dintre reprezentanții Reset Iași.

Citește și: Pe mine nu m-au dus ai mei la școală

„Noi ne vom face datoria de activişti civici şi de absolvenţi petru a lua atitudine. Ne-am gândit că este un demers de care universitatea are nevoie, atât timp cât toată lumea tace înseamnă că vor fi de acord cu Tudorel Toader. Este un demers în care vrem să le atragem atenţia şi domnilor profesori din universitate, prin care le arătăm că nu sunt singuri, că absolvenţii şi studenţii sunt alături de ei, mai ales că domnul Toader se pregăteşte ă candideze pentru al doilea mandat de rector. Din punctul nostru de vedere este o ruşine şi ceea ce-i cerem prin cele două petiţii este să facă un act de demnitate şi de respect faţă de universitate şi să-şi prezinte demisia şi să renunţe la cel de-al doilea mandat”, a declarat Daniela Mitrofan, reprezentant Reset.

#News