ludovic orban
Ludovic Orban

PSD boicotează votul de învestire a Guvernului Orban 2, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi.

În ciuda faptului că Ordonanța de Urgență a fost respinsă miercuri de plenul Senatului, votul de învestire al Guvernului Orban 2 va avea loc pe 24 februarie. Cu toate acestea, PSD boicotează și a ținut să anunțe lipsa de la vot a parlamentarilor social-democrați, președintele PSD, Marcel Ciolacu, pronunțându-se pentru alegeri la termen.

Considerând alegerile anticipate ca pe ”un obiectiv fundamental pentru România”, premierul desemnat Ludovic Orban declară:

”După părerea mea, vor fi alegeri anticipate, nu putem să renunţăm la un obiectiv fundamental pentru România. Chiar faptul că Parlamentul respinge pe bandă rulantă acte normative adoptate de Guvernul pe care îl conduc, acte normative care aduc lucruri bune pentru oameni, este un argument în plus pentru dizolvarea Parlamentului şi pentru organizarea de alegeri anticipate”.

Citește și: A început dezastrul, spitalele private atacă OUG lui Orban

Guvernul a dat o ordonanţă pentru alegerile anticipate ”din motive extrem de temeinice”, iar cine va vota împotrivă ”nu vrea să respecte termenele constituţionale” a mai spus Orban.

”Suntem în procedura de declanşare a alegerilor anticipate. PNL are ca obiectiv buna guvernare şi realizarea marilor reforme de care România are nevoie. Avem ca obiectiv realizarea unei creşteri economice rapide care să asigure o dezvoltare rapidă a economiei româneşti. Buna guvernare depinde de existenţa unui Parlament care să fie o oglindă fidelă a aspiraţiilor românilor. PNL urmăreşte prin anticipate să dea din nou puterea românilor” susținea Ludovic Orban în urmă cu câteva zile.

#News