Anchetă a Poliției pentru ucidere din culpă după ce un perete de la internatul din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit și un copil a murit

Elevii care locuiau în clădire au fost mutați

Politist
Politist sursa foto pixabay

Ministerul Educaţiei anunţă că, din informaţiile primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, colegii victimelor de la Odorheiu Secuiesc au fost preluaţi de familii sau au fost cazaţi la un internat din vecinătate, fiind în siguranţă. Conducerea Ministerului a fost convocată de urgenţă pentru a găsi variante de sprijin, iar doi reprezentanţi ai ministerului se deplasează acolo, potrivit ziare.com.

Poliţia Harghita face cercetări pentru vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă. 

”Poliţiştii efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă”, a transmis IPJ Harghita. ”Ministerul Educaţiei transmite condoleanţe familiei elevului decedat în urma prăbuşirii unui perete al internatului în care era cazat, în Odorheiul Secuiesc.

Transmitem, de asemenea, multă putere familiilor ai căror copii au fost implicaţi în acest tragic incident.

Din informaţiile primite de la reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, colegii victimelor au fost preluaţi de familii sau au fost cazaţi la un internat din vecinătate şi sunt în siguranţă”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni seară, de Biroul de presă al ministerului. Ligia Deca a convocat de urgenţă conducerea Ministerului Educaţiei pentru stabilirea modalităţii în care instituţia poate interveni în acordarea de sprijin la Odorheiu Secuiesc. 

Un perete al internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit, luni.

Iniţial, trei eleve, cu vârste între 15 şi 17 ani, au fost scoase de sub dărâmături, pentru una dintre acestea fiind făcute manevre de resuscitare. Victima a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind transportată la spital. Acţiunile de căutare au continuat, iar autorităţile au putut comunica verbal cu a patra victimă.

Băiatul a fost scos inconştient şi predată echipajelor medicale. El nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarată decedată. Bilanţul final indică faptul că o altă victimă are traumatisme severe, fiind intubată, iar celelalte două sunt conștiente. Clădirea aparține Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plătește anual peste 300.000 de lei chirie. Renii își modifică culoarea ochilor iarna, pentru a găsi hrană noaptea