Cîțu: „Cred că terminăm programul de guvernare mâine”

În prima zi a negocierilor au fost agreate două treimi din capitolele de guvernare

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, susținut de PNL pentru funcția de premier în viitorul guvern, a anunțat sâmbătă seară, că programul de guvernare al coaliției PNL-USR PLUS-UDMR va fi finalizat duminică, cel târziu luni. Cîțu va avea în subordine 18 miniștri și doi vicepremier.

Două treimi dintre capitolele de guvernare au fost deja agreate de echipele celor trei partide. Ne-am asigurat că sunt măsuri care pot fi implementate foarte curând cu impact imediat pentru România. Din estimările noastre, cred că terminăm programul de guvernare mâine (duminică – n.r.) sau cel târziu luni și apoi să avem un guvern învestit cât mai curând și să putem să implementăm aceste măsuri

Florin Cîțu, premierul desemnat

Cîțu a precizat că printre capitolele de negociere finalizate se numără Finanțele, Fondurile europene, Digitalizarea, urmând ca duminică să fie abordate teme precum Sănătatea și Justiția.

Totodată a menționat că încă nu s-a discutat cu președintele Iohannis, urmând ca aceste discuții, cu privire la runda a doua de consultări de la Palatul Cotroceni, să aibă loc abia după ce se termină negocierile de la Vila Lac.

Președintele USR PLUS, Dan Barna, a spus, la rândul său, că obiectivul este să fie învestit un Guvern până la Crăciun.

„Nimeni nu este pe deplin fericit, nimeni nu este pe deplin nefericit. Sperăm că mâine, cel târziu luni, cum a spus și domnul premier vom avea programul de guvernare finalizat. Obiectivul pe care îl avem cu toții în vedere este să avem un Guvern până la Crăciun sau între Crăciun și Revelion”, a spus Dan Barna.

Citește și: Orban: „Niciodată nu pot fi toți mulțumiți”

#News