„Este vechea propagandă comunistă prin manipulare”

Vicepremierul Raluca Turcan consideră că anunțul cu privire la tăierile salariale ale bugetarilor nu este altceva decât o „veche propagandă comunistă prin manipulare”. Anunțul acestor tăieri a fost făcut de economistul șef al BNR, Valentin Lazea.

„Eu nu am cunoștință de un proces în care tăiem salariile bugetarilor, dar îmi sună cunoscut din manualul de propaganda PSD-istă care încearcă sa culeagă voturi blocând acțiunile guvernamentale, dând mesaje controversate și dezinformând. Este vechea propagandă comunistă prin manipulare”, a declarat Raluca Turcan, la Realitatea TV.

Precizarea vicepremierului a venit ca urmare a anunțului făcut de economistul șef al BNR, care spunea că reducerea cu 20% a salariilor bugetarilor și reducerea programului de lucru la patru zile pe săptămână în sistemul public reprezintă soluții de reducere a deficitului bugetar în 2021.

„Reducerea cheltuielilor ar fi necesară numai că trebuie să crească în viitor alte cheltuieli nesalariale, cheltuieli cu dotarea spitalelor, cu dotarea şcolilor, cu infrastructură etc. Deci, chiar presupunând că vreun Guvern își asuma actul politic de a îngheța salariile şi pensiile, tot nu va fi suficient că alte cheltuieli de natură nesalarială vor trebui să crească. Vin cheltuieli deja legiferate din urmă care încă nu s-au manifestat în anul acesta: cheltuieli cu alocaţiile copiilor, cu profesorii etc. O soluţie ar putea fi, de exemplu, săptămâna de lucru de patru zile pentru bugetari, cu reducerea cu o cincime a salariului. Măcar aşa s-ar ajunge spre un cvasiechilibru între salariile bugetare şi salariile din mediul privat”, a precizat economistul-şef al BNR, Valentin Lazea, potrivit Știri pe surse.

Citește și: Ludovic Orban se leapădă de PSD

#News