Călin Popescu Tariceanu
Călin Popescu Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu și-a dat demisia din partidul pe care l-a înființat după plecarea din PNL.  Tăriceanu  explicat gestul său în contextul în care PRO România şi ALDE au decis să fuzioneze, iar fostul lider ALDE urmează să candideze pe listele PRO România pentru un nou mandat parlamentar. Alături de Tăriceanu și-au mai dat demisia și alți 21 de lideri județeni, care vor candida la alegerile parlamentare din decembrie. Noul președinte interimar va fi Daniel Chițoiu, potrivit Știri pe surse.

„În momentul în care am decis în structurile statutare ALDE că facem fuziunea cu PRO România, am anunţat, de asemenea, că la alegerile parlamentare mergem pe o listă comună, sub titulatura PRO România (n.r. PRO România Social Democrată, titulatura oficială după fuziune). Asta înseamnă că toţi membrii ALDE care urmează să candideze la parlamentare sub titulatura PRO România vor deveni membri PRO România, pentru a putea candida pe listele PRO România. Acest lucru e valabil inclusiv pentru mine. Pe 8 noiembrie avem congresul ALDE prin care se va decide fuziunea, în aceeaşi zi are loc congresul PRO România în care se va decide fuziunea şi, după aceea, vom funcţiona ca un singur partid”, a explicat Tăriceanu, la Antena 3.

„Nu va fi paritate. Avem criterii obiective bazate pe rezultatele obținute de fiecare partid. Raportul va fi 60-40 Pro Romania – ALDE. Victor Ponta va deschide lista în București la Camera Deputaților, eu voi deschide lista la Senat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: D’ALDE și Ponta, „fuziunea” electorală

#News