Lucian Romașcanu

Social-democrații lucrează intens la textul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban și propun un Guvern de uniune națională în cazul în care demersul lor de a dărâma actuala guvernare va reușit. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu a explicat și de ce această nouă opțiune.

„Cea mai bună formulă ar fi un guvern de uniune națională care să asigure aceste două runde de alegeri (alegerile locale din 27 septembrie și cele parlamentare, dacă acestea din urmă vor mai avea loc anul acesta – n.r.), dar este posibil și un guvern politic, pentru care, însă, este nevoie de negocieri, întrucât PSD nu are majoritate în Parlament. Cei care vor sprijini demersul nostru cu moțiunea de cenzură, probabil că vor fi și cei care vor propune următorul Guvern”, a explicat Romașcanu.

Duminică, reprezentanții PSD au lansat noi acuzații Guvernului Orban și administrației liberale despre care au spus că au „băgat întreaga Românie la Terapie Intensivă” și că au gestionat foarte prost perioada de criză generată de pandemia de coronavirus.

„O guvernare care dă permanent vina pe cetățenii săi nu poate trece o țară prin criză. În loc de solidaritate, PNL provoacă doar învrăjbire! Prelungirea stării de alertă înseamnă eșecul strategiei anti-pandemie a Guvernului. O țară întreagă este obligată să deconteze prostiile liberale, chefuri sfidătoare în vreme ce românii suportau restricții; testare lipsită de logică, cu fluctuații aberante; măști proaste pentru medici, generând focare COVID-19 în spitale; legi croite greșit, care au provocat vid legislativ.

Iohannis și PNL au guvernat pe principiul când sunt puține cazuri e meritul nostru, când sunt multe e vina românilor. Și au băgat întreaga Românie la terapie intensivă”, a transmis PSD, printr-o postare pe Facebook.

În replică, ministrul Sănătății susține că situația de criză prin care trece România a fost bine gestionată atâta timp cât autoritățile au fost lăsate să ia măsurile pe care le-au considerat de cuviință, adică până în momentul în care oponenții politici ai Guvernului au transmis către populație mesaje care au îndemnat la vrajbă și nerespectarea normelor de securitate.

„Când am putut decide și am putut trata așa cum consideram noi, am avut o evoluție favorabilă. Când  a intervenit acea măsură de relaxare, dar nu acela a fost pericolul, ci acea neîncredere, acea bagatelizare, acele îndemnuri  de a nu respecta… Când vine din partea unei forțe politice, când vine din partea unor oameni care reprezintă ceva în statul român, când vine din partea unor lideri de opinie, totul devine foarte greu”, a spus Nelu Tătaru.

Citește și: PSD vrea alocații mai mari. Și pe Orban zburat din Guvern!

HashtagNews.ro