11 cetățeni români evacuați din Fâșia Gaza

Demersul a fost făcut de MAE

mae
MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță, luni, că 11 cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza și au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, prin punctul de frontieră Rafah, potrivit digi24.ro.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că luni, în urma eforturilor Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 11 cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza.

Ei au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, prin punctul de frontieră Rafah, precizează MAE. Aceștia au fost preluați de către echipa consulară mobilă a Ambasadei României în R.A. Egipt care i-a însoțit până la Cairo. De aici vor fi îmbarcați spre România, în perioada următoare, se mai precizează în comunicat. Până în prezent, 313 cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza. MAE subliniază că menține contactul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a altor cetățeni români și membri de familie în cazul în care vor mai fi alte solicitări, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate.

Funcţionară dintr-o primărie din județul Timiș, reținută pentru delapidare în formă continuată