Ministrul Gabriela Firea a oferit noi detalii despre cazul bebelușului repatriat din Danemarca: Drepturile fiecărui copil trebuie apărate! 

Băiețelul român repatriat a ajuns în plasament la bunicii materni din județul Vaslui

Drepturile fiecărui copil trebuie apărate, susține ministrul Familiei, Gabriela Firea, care a oferit noi amănunte privitoare la cazul copilului repatriat recent în Danemarca, încredințat în grija bunicilor care locuiesc în judetuil Vaslui.

Ministrul Gabriela Firea, mesaj pentru toți părinții

Ministrul Gabriela Firea îi asigura pe toți părinții care scriu din străinătate, prezentând probleme similare cazului din Danemarca, că autoritățile nu ignoră și nu abandonează niciun strigăt de ajutor. Potrivit ministrului Familiei, pentru toate cazurile care au fost sesizate, mediatizate sau nu, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, a făcut demersurile legale pe lângă Ministerul Afacerilor Externe sau reprezentanțele statelor respective, pentru rezolvarea problemelor semnalate.

Ministrul Gabriela Firea a anunțat că băiețelul român repatriat din Danemarca a ajuns în plasament la bunicii materni din județul Vaslui

„Asistenții sociali au mers în vizită la micuțul M. R. și la bunici pentru a monitoriza integrarea în familiei. Așa cum ne așteptam cu toțîi, lucrurile decurg conform planului, iar băiețelul are parte de toată iubirea bunicilor. Repatrierea băiețelului în vârstă de șase luni a fost o reușită pentru autoritățile române și o bucurie nespusă pentru bunicii materni, care și-au manifestat încă din prima clipă disponibilitatea de a-l crește în plasament pe micuț. Cel mai important acum este că starea de sănătate a copilului este bună și a ajuns să crească în familia extinsă, nu în plasament la o familie complet străină”, este mesajul transmis de către ministrul Gabriela Firea, pe pagina de Facebook. Specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui merg în continuare pentru a evalua starea copilului, urmând ca periodic să fie transmise rapoarte către autoritățile daneze, fiind parte a angajamentelor stabilite de comun acord între cele două state. „Până acum, România și-a făcut datoria morală și legală pentru a apăra drepturile și a proteja acest copil”, a mai declarat ministrul Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Copiii romi trebuie să aibă aceleași șanse la educație ca toți ceilalți copii”