Un proiect de Ordonanță de Urgență privind acordarea de „tichete electronice pentru masă caldă” este în lucru, pe masa Guvernului. Tichetele vor avea o valoare nominală de 180 de lei pe lună, iar banii provin din fonduri europene. Nu toată lumea va beneficia de tichetele electronice.

Conform proiectului, vor beneficia de acest ajutor persoanele a căror venituri sunt la nivelul pensiei sociale minime, care au împlinit 75 de ani, familiile fără adăpost (inclusiv persoanele/ familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale).

Foarte important de știut este că tichetele electronice pentru mese calde sunt valabile 12 luni și nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar și pot fi utilizate doar pe teritoriul țării noastre. Se va interzice unităților afiliate, acordarea unui rest de bani la tichetele electronice pentru mesele calde. Acestea vor putea fi utilizate doar în unitățile afiliate care au încheiat contracte de prestări servicii/protocoale cu unitatea emitenta.

Citește și: O masă caldă gratuită pe zi, de la PMB

HashtagNews.ro