FOTO https://stirimondene.fanatik.ro/
FOTO https://stirimondene.fanatik.ro/

Ponta face ce știe Ponta să facă: să compare mere cu pere și acadele cu micșunele. Astfel, într-un ultim mesaj postat pe contul său de socializare, acesta compară decesele cauzate de accidentele auto cu cele cauzate de coronavirus, recunoscând, totuși, că această comparație va fi blamată. Și da, este și va fi blamată, întrucât lui Ponta pare să-i scape din vedere un aspect important: faptul că cei infectați cu coronavirus au șanse extrem de mari de a-i infecta și pe ceilalți – pe când infectați de accident auto, jur că n-am auzit să existe, acolo fiind o chestiune ce ține de cauzalitate și de atenție – a ta sau a celuilalt participant la trafic.

Ce-i drept, oamenii mor zilnic. Ba dintr-o cauză, ba dintr-alta. Faptul că MOMENTAN, numărul celor decedați de coronavirus este comparabil cu cel al decedaților din pricina accidentelor auto este pentru că, de bine de rău, au existat o serie de Ordonanțe Militare. În lipsa acestora, cel mai pobabil că nu aveam cum să facem astfel de comparații, numărul decedaților de coronavirus reprezentând o cifră greu de scris.

Asta așa, pentru excesul de zel și de logică al președintelui PRO România, care prea pare să le știe pe toate.

„Mulți NU sunt de acord cu această comparație, dar eu o susțin: comparația cu numărul de accidente de mașină. În continuare, România are un număr mare de moți din cauza accidentelor de mașină. Și asta înseamnă că ar trebui să oprim circulația? NU! Soluția este să luam măsuri mai sigure, să facem autostrăzi mai bune, să dam amenzi. NU e soluția corectă ca românii să fie ținuți în casă în pandemie.”, a spus Victor Ponta, la Digi24.

Citește și: Călin scoate pistolul din teacă și-l obligă pe Orban să se conformeze

#News