O serie de partide au anunțat, duminică, 17 mai, că sunt împotriva vacanței parlamentare. Astfel, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că a discutat cu ALDE și Pro România să nu existe o astfel de vacanță, urmând să lucreze în sesiuni extraordinare atât în iulie, cât și în august. De asemenea, acesta a mai precizat că își dorește să depună o moțiune de cenzură, dar numai atunci când va avea și șanse reale să treacă, și nu în timpul stării de alertă. Motiv pentru care, nu este exclus, ca la vară, în iulie-august, în Parlament să se voteze o moțiune de cenzură care ar putea duce la demiterea Guvernului.

O serie de acuze, o serie de moțiuni

“PSD nu are singur voturile necesare sa răstoarne Guvernul. Cu o alianță, și cu ALDE si cu Pro Romania (…) se poate depune o moțiune de cenzură. Categoric că vrem să depunem o moțiune de cenzură, ăsta e și rostul Opoziției. Eu nu sunt adeptul depunerii moțiunilor de cenzură de dragul de a le depune.”, s-a declarat.

Ciolacu a reiterat, astfel, opțiunea pentru un guvern de uniune națională.

„Anul acesta, am vorbit cu colegii mei si cu colegii din celelalte partide – si cu Victor Ponta si cu Calin Popescu-Tariceanu, să nu intrăm în vacanță parlamentară, să avem sesiuni extraordinare atât în iulie, cât și în august. Nu cred că e oportun să depunem o moțiune de cenzură pe perioada stării de alertă”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Ciolacu pare să o dea la pace cu Iohannis – de dragul țării

#News