Persoanele fizice care își închiriază locuințele, obligate să depună declarație la ANAF

Termenul este data de 25 mai

Închirierea locuințelor sau a altor bunuri mobile și imobile vine cu o obligație pentru proprietari. Aceștia trebuie să depună o declarație la ANAF, până la finalul lunii mai, pe data de 25. ANAF a publicat Ghidul contribuabilului care încasează venituri din închirieri, potrivit ziare.com.

„Prezentul ghid se adresează persoanelor fizice care obțin în anul 2024 venituri din închirieri și subînchirieri de bunuri mobile și imobile din patrimoniul personal”, transmite Fiscul, în ghidul publicat, în formal pdf, pe site-ul oficial ANAF.

În această categorie de venit se cuprind veniturile din: a) închirieri și subînchirieri de bunuri mobile și imobile din patrimoniul personal; b) arendarea bunurilor agricole, din patrimoniul personal; c) închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală, indiferent de numărul de locuințe în care sunt situate acestea. „Veniturile obținute din închirieri și subînchirieri de bunuri imobile din patrimoniul personal sunt cele din cedarea folosinței locuinței, a caselor de vacanță, garajelor, terenurilor și altele asemenea, a căror folosință este cedată în baza unor contracte de închiriere/subînchiriere, uzufruct, arendare și altele asemenea, inclusiv a unor părți din acestea, utilizate în scop de reclamă, afișaj și publicitate” arată ANAF.

Femeie reţinută de oamenii legii pentru şantaj