Gabriela Firea: Condamn manipularea pusă la cale în ultimele zile. NU VOI SUSȚINE VREODATĂ DESPĂRȚIREA COPIILOR DE FAMILIE! STATUL ROMÂN NU VA LUA CU FORȚA NICI UN COPIL!

Potrivit Gabrielei Firea, prin noua lege NU SE INTRODUCE VACCINAREA OBLIGATORIE A COPIILOR.

Gabriela Firea condamnă manipularea pusă la cale în ultimele zile, fiind total de neînțeles cum o lege care vine în sprijinul copiilor din familii vulnerabile poate fi interpretată exact invers, ca având scopul de a lua copiii cu forța din casele lor.

Gabriela Firea: Sunt mamă și NU VOI SUSȚINE VREODATĂ DESPĂRȚIREA COPIILOR DE FAMILIE! Repet, STATUL ROMÂN NU VA LUA CU FORȚA NICI UN COPIL! Din contră, îi va ajuta pe copiii greu încercați de soartă să rămână alături de părinții și frații lor.

Ministrul Familiei susține decizia liderilor politici din Camera Deputaților de a retrimite la comisii Legea prevenirii separării copilului de familie, PLx 145/2023.

„Ne dorim transparență totală și vrem să explicăm tuturor orice frază din această lege. Tocmai pentru a nu mai fi interpretări greșite sau astfel de manipulări grosolane, suntem dispuși să introducem în lege orice completare sau să facem orice modificare benefică familiilor și copiilor. SUNTEM DE ACORD CU ORICE FORMĂ DE ÎMBUNĂTĂȚIRE CARE VINE ÎN SPRIJINUL COPIILOR!!!”, a declarat Gabriela Firea.

Potrivit ministrului Familiei, această lege nu a ajuns în Parlament peste noapte, fiind de aproape trei luni pe circuit, și nici nu se votează pe repede înainte pentru a ascunde ceva. Legea a fost în consultare publică la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a fost atunci îmbunătățită cu toate completările și observațiile venite. În plus, proiectul s-a aflat în dezbaterea Senatului și am oferit explicații la momentul respectiv tuturor colegilor care au avut nelămuriri.

Gabriela Firea: Românii nu trebuie să aibă niciun fel de temere. NICI UN COPIL NU VA FI LUAT CU FORȚA, dimpotrivă ne dorim să-i sprijinim pe toți, în condițiile în care aproape 40% dintre copiii care au ajuns în grija statului sunt acolo din cauza sărăciei din familie, nu pentru că ar fi fost abandonați sau nedoriți!!!


Potrivit Gabrielei Firea, prin această lege, NU INTRODUCEM VACCINAREA OBLIGATORIE A COPIILOR!!! Vaccinarea este atributul instituțiilor din Sănătate și acolo va rămâne. În plus, vaccinarea este o recomandare și nu o obligație. Însă, este datoria autorităților locale și a serviciilor sociale să le explice familiilor vulnerabile beneficiile, dar și riscurile. Asta introduce, de fapt, obligația autorităților de a oferi explicații, nu vaccinuri.

Gabriela Firea: NU LUĂM COPIII PENTRU A-I VACCINA!!! În plus, o mențiune foarte importantă: schema de vaccinare obligatorie care există acum prin reglementările în vigoare NU SE VA SCHIMBA!

” Ne dorim cu toții ca viața în România să devină mai bună! Să crească nivelul de trai și siguranța. Ne dorim să nu ne mai plece tinerii peste hotare, în căutarea unui trai mai bun. Pentru aceasta, trebuie să ne fie clar că avem nevoie de schimbare, căci ne aflăm, foarte posibil, în ultimele momente când o mai putem face. Vă prezint datele de mai jos, în speranța că și liderii politici care au susținut această manipulare le vor transmite: România este pe locul I în Europa la mame minore., România este pe locul I în Europa la numărul de copii care trăiesc în sărăcie! România este fruntașă în Europa la abandon școlar! La fel este la mortalitatea infantilă. Manipularea din aceste zile nu face nimic pentru a schimba aceste statistici!”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Sărbători fericite tuturor! Fiți buni! Paște luminat!