Aproape 1.500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean Constanța în minivacanţa de Paşte

În 30 de cazuri a fost vorba de pacienţi care necesitau imediat o intervenţie medico-chirurgicală, fiindu-le puse în pericol funcţiile vitale

Aproximativ 1.500 de pacienţi au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa în minivacanţa de Paşte, peste 300 dintre aceştia fiind internaţi, au informat, marţi, reprezentanţii unităţii medicale, potrivit g4media.ro.

În 30 de cazuri a fost vorba de pacienţi care necesitau imediat o intervenţie medico-chirurgicală, fiindu-le puse în pericol funcţiile vitale, în alte 158 de situaţii pacienţii suferind, printre altele, afecţiuni toracice, crize de astm, cefalee.

Peste 1.200 de persoane au ajuns la spital cu funcţii vitale stabile, dar care necesitau teste de laborator, ecografii, consulturi de specialitate.

„În perioada 14 aprilie, ora 08,00 – 18 aprilie, ora 08,00, la Unitatea Primiri Urgenţe din cadrul SCJU Constanţa au fost înregistrate 1.488 prezentări (30 pacienţi cod roşu, 158 cod galben, 1246 cod verde, restul – non urgenţe, codurile alb şi albastru). Din totalul celor 1.488 pacienţi preluaţi, au rămas internaţi 312”, au transmis reprezentanţii SCJU Constanţa. Conform sursei citate, activitatea din cadrul SCJU a decurs normal în această perioadă, iar din 18 aprilie a fost reluată şi activitatea din cadrul policlinicii şi a Laboratorului de Explorări Funcţionale.

Prima baterie comestibilă, fabricată de oamenii de știință din Italia