Filmul Barbie a creat aproape 700 de locuri de muncă în Marea Britanie

Filmul a contribuit în mod direct cu peste 80 de milioane de lire sterline la economia britanică

Barbie
Barbie sursa foto wikipedia

Filmul „Barbie” a contribuit în mod direct cu peste 80 de milioane de lire sterline la economia britanică şi a creat 685 de locuri de muncă, a declarat studioul Warner Bros. în cadrul unei anchete guvernamentale, potrivit ziare.com.

Studioul hollywoodian a fost una dintre numeroasele organizaţii care au prezentat dovezi scrise în cadrul unei anchete a comisiei parlamentare privind industria britanică de film şi televiziune.

Acest lucru are ca scop „să investigheze ce trebuie făcut pentru a menţine şi a îmbunătăţi Marea Britanie ca destinaţie globală pentru producţie şi cum poate fi cel mai bine sprijinit sectorul producţiei independente de film”. În prezentarea sa, Warner Bros a descris „Barbie”, care a fost filmat aproape în întregime în Marea Britanie, la studiourile Leavesden din Hertfordshire, ca fiind „cea mai de succes lansare în cinematografe din toate timpurile”. Compania a adăugat: „În timpul producţiei sale în Marea Britanie, a contribuit cu peste 80 de milioane de lire sterline în cheltuieli directe pentru economia locală. A creat 685 de locuri de muncă, a implicat peste 6.000 de figuranţi. A sprijinit 754 de întreprinderi locale şi a plătit peste 40 de milioane de lire sterline în salarii locale”. 

Fulwell 73 este o companie de producţie deţinută în parte de James Corden, implicată într-o societate mixtă pentru a construi un studio de film cu 20 de etaje în Sunderland.

Compania a declarat că Regatul Unit se confruntă cu „o lipsă de spaţiu pentru studiouri şi un deficit de competenţe care ameninţă creşterea sa viitoare” .

Industria televiziunii de înaltă calitate „ar putea fi o poveste de succes a Regatului Unit în valoare de 10 miliarde de lire sterline în următorii câţiva ani, sau ar putea scădea rapid pe măsură ce concurenţii noştri îşi îmbunătăţesc oferta”. Un alt producător independent, Mike Goodridge, care a lucrat la filme precum „Love & Friendship”, „The Florida Project” şi „The Triangle of Sadness”, a declarat că este „incredibil de greu” să operezi ca independent în Marea Britanie. El a adăugat: „Producătorii britanici au nevoie de ajutor… Dau din cap cu tristeţe că toate talentele noastre lucrează la filme şi seriale americane şi că bogata şi minunata noastră tradiţie cinematografică britanică se prăbuşeşte atât de vizibil pe scena mondială”. Consumul de carne de câine va fi interzis în Coreea de Sud