Marcel Ciolacu/Foto: George Călin

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat, joi, la Timișoara că a aflat despre proiecte „tăiate” de către guvernanți. Este vorba de proiectul privind acordarea de tichete pentru copii, ce a fost tăiat de vicepremierul Raluca Turcanu, spunând că astfel se continuă „bâlbâiala” legată de ceea ce înseamnă educația din România.

„Nu este o zi veselă pentru noi, după bâlbâielile cu deschiderea şcolilor. Astăzi am aflat că un proiect de lege cu tichete pentru copii, iniţiat de doamna Turcan când era în opoziţie, este tăiat de doamna Turcan care acum este vicepremier. După ce nu am găsit bani pentru alocaţii, banii i-am alocat în contul la dispoziţia primului ministru pentru mită.

După ce nu am găsit soluţiile necesare şi nu s-au înţeles pe comisionul pentru măştile care trebuia să ajungă la copii, acum trebuie să îndreptăm în Parlament această nouă nedreptate copiilor”, a declarat Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Mai votează Diaspora?

Altfel, în cadrul aceleiași conferințe, Ciolacu s-a declarat îngrijorat în legătura cu alegerile parlamentare, în contextul în care este posibil să nu poată fi organizate secții de votare, din cauza pandemiei.

„Avem informaţii, dacă nu oficiale, neoficiale, dar clare, că toate capitalele şi ţările europene nu permit pe teritoriul ţării lor secţii de vot necesare pentru ca românii din diaspora să voteze. Este îngrijorător deoarece se încalcă principiul fundamental de a alege şi de a fi ales.

Revoluţia din 1989 a pornit de la Timişoara şi primul lucru pe care l-au cerut oamenii a fost principiul de a alege şi de a fi ales în mod democratic. E necesară o discuţie cu ministrul de Externe pentru ca românii să nu aibă o nouă umilinţă, aşa cum au avut-o cand au stat ore întregi în vămi, pentru a intra în ţară. Nu am luat în calcul că ţările vor interzice organizarea de secţii”, a afirmat Ciolacu.

Alegătorii din Diaspora au posibilitatea să se înscrie pe site-ul www.votstrainatate.ro pentru votul prin corespondență, recomandat în acest context. Precizăm că a fost prelungit termenul de înscriere pentru votul din străinătate până pe 21 octombrie, alegerile parlamentare urmând să se desfășoare pe 5 și 6 decembrie.

Citește și: Pandemia și diaspora. Vot prin corespondență

#News