Rusia suspendă acordul privind exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră

Guvernul rus a informat în mod oficial Turcia, Ucraina și Națiunile Unite că iese din acord, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zakharova

Rusia iese din acordurile pentru transportul de cereale pe Marea Neagră, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a declarat luni reporterilor acreditaţi la Kremlin. El a precizat că acest lucru nu are legătură cu atacul asupra podului Kerci. Cotaţia grâului a crescut semnificativ după anunțul Rusiei. Acordul va înceta la miezul nopții, potrivit digi24.ro.


Rusia a notificat oficial Ucraina, prin intermediul Ambasadei ruse la Minsk, în legătură cu suspendarea participării sale la acordul de export al cerealelor prin Marea Neagră, a afirmat luni ambasadorul rus în Belarus, Boris Grîzlov.

 Ambasadorul rus a precizat că Ucrainei i-a fost transmisă o notă în acest sens prin intermediul canalelor diplomatice şi că acordul va înceta din 18 iulie. Acordul permitea Ucrainei să exporte cereale din porturile sale și să navigheze în siguranță prin Marea Neagră, spre strâmtoarea Bosfor din Turcia..


„Din păcate, partea din acordurile privind Marea Neagră care privește Rusia nu a fost pusă în aplicare până în prezent. Prin urmare, acordul său a fost reziliat. De îndată ce partea rusă va fi finalizată, Rusia va reveni imediat la punerea în aplicare a acestui acord”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor. 

Peskov a negat că decizia Rusiei de a ieși din acord ar avea legătură cu atacul asupra podului Kerci, care leagă Rusia continentală de Crimeea ocupată.

Guvernul rus a informat în mod oficial Turcia, Ucraina și Națiunile Unite că iese din acord, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zakharova, pentru presa de stat RIA Novosti.Acordul privind cerealele din Marea Neagră a impus măsuri pentru exportul în siguranță al cerealelor din porturile ucrainene după ce Rusia și-a lansat invazia în Ucraina.Acordul privind cerealele din Marea Neagră a impus măsuri pentru exportul în siguranță al cerealelor din porturile ucrainene după ce Rusia și-a lansat invazia în Ucraina.

Muzeul Ţăranului Român găzduiește târgul de Sfântul Ilie