Doisprezece dintre cei aflați în izolare au plecat de acasă, se pare

Aș putea spune că situația este revoltătoare, și nu aș fi prea departe de adevăr. Ba din contră, aș putea să fiu chiar acolo, cu punctul pe „i”. Se pare că în urma controalelor făcute de autorități, doisprezece, Doamne și toți doisprezece, au decis să nu fie acasă, cu toate că legea îi obliga să stea acolo, închiși în casă, ca nu care-cumva să răspândească minunăție de COVID-19 și prin alte părți ale galaxiei.

Astfel că, negăsindu-i acasă, cei acreditați să facă asta le-au deschis dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. O măsură, de altfel, corectă, însă inutilă pentru cei cu care au intrat în contact cât au ieșit, caz în care se dovedesc a fi infectați cu noul Coronavirus.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a fost înregistrat la data de 17.03.2020 dosarul penal nr. 2200/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 C.p., constând în aceea că un număr de 12 persoane nu au mai fost găsite la adresele de domiciliu, pe raza Sectorului 4 Bucureşti, unde se aflau în izolare.

Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precumşi a principiul prezumţiei de nevinovăţie”, anunţă Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

Citește și: Jurnal de bun simț pe vremea lui COVID

#News