Probleme la acordarea cardurilor de energie: Peste 44.000 de persoane din Iași au aceeași adresă 

Un român care are o pensie sub 2.000 de lei în evidențele Casei de pensii figurează în baza de date a ANAF cu venituri suplimentare anuale de 2 milioane de euro.

Interogarea bazelor de date pentru acordarea cardurilor de energie a scos la iveală situații socante, zeci de mii de oameni locuind la o singură adresă, mai precis la un apartament, potrivit ziare.com.

Un român care are o pensie sub 2.000 de lei în evidențele Casei de pensii figurează în baza de date a ANAF cu venituri suplimentare anuale de 2 milioane de euro.

 Aceasta este doar unul dintre cazurile  descoperite la interogarea bazelor de date ale statului pentru acordarea cardurilor de energie. „Am descoperit adevărate ”minuni” la interogarea bazelor de date: un pensionar cu venituri sub 2.000 de lei în evidențele Casei de Pensii, și care ar fi fost în primă fază eligibil pentru ajutorul de 1.400 de lei, are la interogarea bazei de date a ANAF venituri anuale de 2 milioane de euro, peste pensia de 2.000 de lei. Acolo ceva nu este în regulă. L-am exclus de la acordarea cardului de energie”, a declarat  Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Un alt caz face referire la miile de persoane care, potrivit bazei de date de la Evidența Populației, locuiesc la aceeași adresă.„O altă situație pe care am descoperit-o: un locuitor din Sectorul 3 din București este beneficiar de ajutor de încălzire, potrivit listei furnizate de Ministerul Muncii, dar când am interogat baza de date de la Evidența Populației, am descoperit că la aceeași adresă mai stau peste 19.000 de persoane. Ar fi fost o bătaie de joc să acordăm cardurile de energie fără o analiză”, a spus Marcel Boloș. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că Guvernul a adoptat o Ordonanță prin care se reglementează aceste situații descoperite la interogarea bazelor de date.

Topul județelor cu zeci de mii de locuitori la aceeași adresă

1. Iași – 44.415 de locuitori

2. Vaslui – 40.741 de locuitori

3. Teleorman – 40.346 de locuitori

5. Botoșani – 37.383 de locuitori

.Percheziții de amploare în vămile din estul și nordul României