Claudiu Năsui

Claudiu Năsui, membru al partidului USR îl acuză pe președintele Klaus Iohannis cum că ar fi blocat debirocratizarea înființării firmelor noi, ceea ce, în mod absolut logic, ar duce la un declin economic, întrucât firmele noi aduc bani la buget, însă crează spațiu prielnic dezvoltării noilor locuri de muncă. Astfel, lui Iohannis i-ar fi mai exact reproșat de către Năsui faptul că ar fi cerut reexaminarea, invocând riscul evaziunii fiscale.

”Concret, legea ar fi permis să avem mai mult de un singur SRL în care să fim asociați unici. Acum dacă mai vrem să ne mai facem o firmă, trebuie să deținem 99.99% din firmă și să dăm unei rude 0.01%. Și ar mai fi permis să înființăm o firmă la noi acasă fără să mai cerem acordul tuturor vecinilor cu care avem pereți comuni (sus, jos, dreapta, stânga) și fără să mai fim limitați de numărul de camere. Asta cu condiția să nu desfășurăm activitate comercială la noi acasă, ca să nu fie deranjat niciun vecin”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Așadar, Năsui crede că Iohannis este prins în trecut, nereușind să evolueze înspre o lume democratizată.

”De ce a refuzat președintele să promulge legea asta? Din două motive. În primul rând pentru că adoptă o mentalitate funcționărească învechită care își dorește să birocratizeze orice mișcă în România. În al doilea rând pentru că legea a fost un proiect al USR, iar asta ar fi însemnat să dea o victorie legislativă USR-ului. Într-un an electoral și cu zero interes pentru bunăstarea României, cinismul a câștigat” a continuat acesta pe contul său de socializare.

De asemenea, îl mai acuză pe Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu de faptul că acesta ar fi fost principalul pion, opunându-se adoptării legii.

”Domnul Predoiu a venit la grupul nostru în plenul Camerei să ne spună să-l retragem de pe ordinea de zi și să ne explice ce rău ar fi ca românii să-și poată deschide ușor firme. Ar fi fost hilar dacă nu era atât de trist, să-l vezi cum se contorsiona să găsească argumente contra debirocratizării. Orice motiv era bun. Cum adică să nu ceri acordul vecinilor ca să ai o adresă de corespondență la tine acasă? Cum să-și poată deschide oamenii mai multe firme? Vor face evaziune. Pot și acum să-și facă câte firme vor, doar că trebuie să dea 0.01% din acțiuni unei rude” – Claudiu Năsui

Pentru a nu părea că e bun doar în a avea păreri despre acest subiect, deputatul Claudiu Năsui a declarat că va face personal demersuri pentru ca acest proiect de lege să fie adoptat.

”Când crește birocrația, niciun privilegiat al statului nu zice nimic. Dar atunci când ar putea să scadă apar atotștiutori care au muncit toată viața la stat sau au făcut doar afaceri cu statul precum domnii Iohannis sau Predoiu să blocheze”, a declarat într-un final acesta.

Foto

#News