20 de persoane suspectate de braconaj cinegetic în Bihor, reţinute de poliţişti

Acestea sunt acuzate de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă ilegal, uciderea animalelor cu intenție fără drept

Perchezitii
Perchezitii. Sursa foto: Politia Romana

În urma perchezițiilor din județul Bihor, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bihor au dispus continuarea urmăririi penale față de 21 de persoane, potrivitg4media.ro.

Acestea sunt acuzate de de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj cinegetic, uz de armă ilegal, uciderea animalelor cu intenție fără drept, fals, uz de fals și favorizarea făptuitorului.

Față de 20 de persoane a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. De asemenea, față de 16 dintre acestea a fost dispusă extinderea acțiunii penale pentru comiterea infracțiunilor mai sus menționate.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 1 ianuarie 2019 – 19 iulie 2023, cele 17 persoane fizice, din județul Bihor, cu vârste cuprinse între 20 și 65 de ani, ar fi efectuat acte de braconaj, într-un fond cinegetic, din județul Bihor.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea cercetărilor, două arme lungi, neletale, deținute ilegal, 38 de arme lungi de vânătoare, deținute legal și 8 arme neletale deținute legal.

Au mai fost descoperite și indisponibilizate 2.877 de elemente de muniție letală, deținută legal, 2.809 elemente de muniție neletală deținută legal, 117 elemente de muniție letală, deținută ilegal. De asemenea au mai fost ridicate 469 de elemente de muniție neletală, deținută ilegal, 103 trofee din specia căprior, 14 trofee specia cerb comun, șapte trofee specia mistreț, un trofeu specia vulpe, un trofeu specia urs, 762 de autorizații de vânătoare, două sisteme de ochire pe timp de noapte și un laptop. Obiectele urmează a fi supuse expertizării. Percheziţii la traficanții de droguri din Alba