Ani de detenție pentru o profesoară care a amenințat cu moartea judecători și șefi ai Poliției Mehedinți

Femeia a considerat că așa își face dreptate, fiind implicată într-un conflict civil cu asociația de proprietari care ajunsese să o execute silit din cauza unor datorii la întreținere.

Profesoara
Profesoara Sursa foto pIxabay.com

O profesoară din Mehedinți a fost condamnată la închisoare în regim de detenție pentru o perioadă de 1 an, 2 luni și 10 zile, după ce a amenințat cu moartea șefi de parchete și din poliție, potrivit ziare.com.

Femeia a considerat că așa își face dreptate, fiind implicată într-un conflict civil cu asociația de proprietari care ajunsese să o execute silit din cauza unor datorii la întreținere.

 Scrisorile de amenințare, de ordinul sutelor, trimise pe mail sau atașate la dosar, aveau mesaje cu conținut deosebit de vulgar și extrem de violent, vizați fiind inclusiv copiii magistraților sau ai ofițerilor de poliție din Mehedinți. Din aprilie până în luna iulie 2021, procurori șefi din Mehedinți, dar și de la DIICOT, inspectorul șef al Poliției Mehedinți, judecători din același județ au primit pe adresele de mail ale instituțiilor unde lucrau mesaje de amenințare venite din partea M. S., profesoară la un liceu tehnologic din Mehedinți. Femeia făcea referire la șpăgi pe care șefii acestor instituții le-ar fi luat de la un anumit clan de interlopi pentru a-i ajuta să intre abuziv în posesia apartamentului în care locuia autoarea scrisorilor. În realitate, femeia înregistrase datorii mari la întreținere, iar asociația de proprietari, care administra imobilul unde locuia profesoara, a făcut plângeri penale finalizate cu executare silită pentru recuperarea creanțelor. Textele, de o vulgaritate și o agresivitate ieșite din comun, se terminau cu amenințări cu moartea, așa cum s-a întâmplat în cazul Onești, unde doi oameni nevinovați au fost uciși cu sânge rece de proprietarul unui apartament aflat într-o situație similară cu autoarea. Profesoara amenința că, atunci când se va întâlni pe stradă cu unul dintre magistrații și polițiștii vizați, sau cu copiii acestora, le va arunca cu acid sulfuric în ochi. „În caz contrar, de iar voi luați ȘPAGĂ, cum v-ați luat și până acum, hal de prim procuror al Drobeta Tr.Severin …VĂ INFORMEZ, repet, vă informez, ca arunc acid sulfuric în ochii primului copil de magistrat, de poliţist..sau magistrat, poliţist pe care îl găsesc. HAL de escroc șpăgar. ”Aștepați voi să furaţi apt. meu…pentru curvele voastre de acasă). Repet…voi arunca acid sulfuric în ochii la primul copil de poliţist, magistrat, procuror ..sau poliţist, magistrat, procuror pe care îl intâlnesc. ATUNCI VOI să staţi cum staţi acum, în IPJ  PARCHETE..cu mâna în chiloţi și să râdeti…”, sunt doar câteva mici fragmente din lungul șir de mailuri trimise pe către destinatarii menționați.

 Mulți dintre destinatarii acestor mesaje nu s-a constituit părți vătămate în dosar, dar au acceptat să depună mărturie în calitate de martori.

Inițial s-a cerut o expertiză psihiatrică în cazul profesoarei pentru a se stabili dacă aceasta a avut discernământ și dacă a acționat în deplinătatea facultăților mintale. Expertiza nu s-a putut realiza pentru că femeia a refuzat să se prezinte la medicina legală. Ca atare a fost judecată ca orice alt inculpat. ”Instanța constată că inculpata a dat dovadă de o îndrăzneală deosebită, în contextul în care, a ales să amenințe mai multe persoane, având funcțiile de polițist, procuror și judecător, în legătură cu atribuțiile de serviciu, în scopul de intimidare a acestora pentru soluționarea într-o anumită manieră a propriilor cereri”, au arătat judecătorii în motivarea sentinței. Dosarul s-a aflat pe rolul Judecătoriei Slatina, în alt județ decât în cel în care s-au petrecut faptele, din motive lesne de înțeles. Sentința de închisoare cu suspendare a fost atacată de profesoara condamnată, Curtea de Apel Craiova urmând să stabilească, pe 4 octombrie 2023, pedeapsa finală.Explozie în Marea Neagră, în fața unui hotel din Costinești