Circulația rutieră pe Transalpina, redeschisă de vineri

Traficul este deschis în intervalul orar 8:00 - 18:00 doar pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală de 3,5 tone.

Circulaţia pe sectorul de drum montan Rânca – Obârşia Lotrului al DN 67C – Transalpina se va redeschide vineri dimineaţa, 16 iunie, începând cu ora 8.00, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit ziare.com.

Directorul CNAIR subliniază că, având în vedere specificul acestui drum montan aflat la mare altitudine este importantă respectarea condiţiilor impuse, pentru evitarea evenimentelor nedorite.

„Circulaţia rutieră este deschisă în intervalul orar 8:00 – 18:00 doar pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală de 3,5 tone. Viteza maximă de deplasare pe acest sector de drum este de 30 km/h. Amintim că circulaţia rutieră poate fi închisă/restricţionată, pe durată limitată, în funcţie de condiţiile meteorologice (ceaţă, ploi torenţiale, furtună, etc.) sau ca urmare a unor fenomene cum sunt avalanşele, căderile de stânci şi ebulmente (alunecări de teren) pe sectorul de drum DN 67C, km 34+800 – km 59+800”, precizează CNAIR. Potrivit sursei citate, decizia deschiderii traficului a fost luată în urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanţii CNAIR SA, DRDP Craiova, SDN Târgu-Jiu, SDN Vâlcea.

Comisia specială din cadrul CNAIR a verificat şi la sfârşitul lunii mai dacă circulaţia rutieră pe Transalpina poate fi deschisă în condiţii de siguranţă, la acel moment specialiştii au stabilit că acest lucru nu era poisibil întrucât zăpada de pe versanţi putea aluneca pe carosabil. 

O nouă platformă socială lansată de foşti angajaţi Twitter