Florin Cîțu

Florin Cîțu nu este cel mai iubit politician și nici cel mai iubit ministru. Cumva, nu știu exact ce-a făcut, dar a reușit să-și câștige antipatia opoziției mai ceva ca oricare alt membru PNL. Astfel că nu puține au fost atacurile asupra sa; ba din partea lui Eugen Teodorovici, ba din partea liderului PSD, Marcel Ciolacu. Dar nici Cîțu nu se lasă!

Și pentru că tot l-am adus în discuție pe Marcel Ciolacu, iată că acesta primește replica din partea ministrului de Finanțe, Florin Cîțu.

„Domnule Ciolacu, sper să vă găsească sănătos comunicatul INS! INS CONFIRMĂ estimările mele! Măsurile implementate de noi au avut efect şi economia a crescut în termeni reali în primul trimestru din acest an. În ciuda tuturor piedicilor şi a scenariilor apocaliptice venite de la PSD şi de la trompetele lor din spaţiul public. V-am spus că facem lucruri fantastice! Bineînţeles că în 2020 nu mai putem avea creşterea economică estimată la începutului. Bineînţeles că vom avea un deficit mai mare. Dar am promis că facem totul pentru a limita efectele negative ale acestei crize pentru români”, scrie ministrul de Finanţe, Florin Cîţu.

Florin Cîțu are umor

Cine ar fi crezut?

„Acest mesaj trebuie citit în special de Ciolacu ‘pune mana pe carte’, Alfred ‘MiniMiss’ şi Budai ‘the driver’. Că să vedeţi că nu sunt răutăcios am făcut eu efortul să vă explic acest comunicat. Nu-l înţelegeaţi dacă-l citeaţi singuri. #RomaniiTrebuieSaStie”, scrie ministrul de Finanţe.

Comunicatul celor de la INS

„Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 2,4% pe seria brută şi cu 2,7% pe seria ajustată sezonier. Seria ajustată sezonier a Produsului intern brut trimestrial a fost recalculată ca urmare a includerii estimărilor pentru trimestrul I 2020, fiind înregistrate diferenţe faţă de varianta publicată în comunicatul de presă nr. 91 din 7 aprilie 2020. Aceste dificultăţi au fost legate de colectarea datelor de bază care reprezintă intrări pentru conturile naţionale şi s-au concretizat printr-o creştere a ratei de non-răspuns. Pentru completarea informaţiilor au fost utilizate surse alternative pentru a afecta, cât mai puţin posibil, calitatea indicatorilor produşi. Conform practicii curente, datele publicate astăzi vor face obiectul unor revizuiri, conform calendarului comunicatelor de presă şi a politicii de revizuire a conturilor naţionale publicate pe site-ul INS, pe măsură ce noi surse de date devin disponibile. În condiţiile actuale, revizuirile ar putea fi mai mari decât de obicei”, se arată în comunicatul transmis de INS.

Citește și: Tăriceanu: „Haosul uriaș pe care l-au creat ne influențează pe toți”

#News