Varujan Vosganian

Varujan Vosganian (ALDE) se arată și el nemulțumit de guvern. Ca oricare alt membru de partid de opoziție, Varujan Vosganian face ce știe mai bine să facă și ce e însărcinat să facă: să se opună, să critice și pe scurt să facă retrospective.

Vosganian, despre Orban, Dancă, Guran, Cîțu și așa-zisele lor laude

„M-am săturat până peste cap de lăudăroșeniile și miștocărelile lui Orban, Dancă, Guran, Cîțu et &. Din două una, ori ne cred proști, ori nu înțeleg pe ce lume sunt.

Că nu suntem proști, rezultă din ce vă spun eu acum.

Iată câteva perle din salba de lăudăroșenii ale guvernanților: ba că ce bine am gestionat epidemia, când, de fapt, stăm cel mai prost la infectări și decese la milionul de locuitori față de state comparabile, ba că lucrurile merg OK, dar deja acceptăm că PIB scade cu 60 mld lei, ba că e prima oară când ne împrumutăm cu dobânzi negative când toată Uniunea Europeană, în urma politicii Băncii Centrale Europene, s-a împrumutat la dobânzi negative, ba că ce minunat e programul IMMInvest , când de la debutul lui doar 12 firme au luat credite și alte patru sute au fost refuzate etc.etc.

Ultimul anunț făcut cu toba mare e că avem creștere reală a PIB pe primul tirmestru, față de aceeași periodă a anului trecut. Cîțu o dă ca pe o veste bună. Eu v-o dau ca pe o veste proastă. Și iată de ce. Primele două luni ale anului au fost luni relativ bune. E posibil ca creșterea cumulată a PIB în termeni reali februarie 2020/februarie2019 să fie de peste 3% (veniturile bugetare au crescut cu 10%, deci, ponderând cu rata inflației, rezultă o creștere de peste 6%). Păi dacă e așa, atunci martie 2020 a fost un adevărat dezastru, cu o cădere de cel puțin 6% față de martie 2019. Și gândiți-vă că n-am avut stare de urgență decât o jumătate de lună. Ce-o să fie aprilie și mai?”, se arată pe pagina de Facebook a lui Varujan Vosganian.

Citește și: Alexe introduce alte 40.000 de hectare de pădure virgină sub protecție

#News