Foto: Facebook Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că momentan nu putem vorbi despre relaxarea restricțiilor, întrucât încă nu am atins apogeul infectărilor. În opinia acestuia, apogeul se va atinge cândva până în data de 15 mai, dată de la care se așteaptă o scădere treptată a numărului de infectări din țara noastră. De asemenea, ministrul Tătaru a mai declarat faptul că în momentul în care se va atinge pragul psihologic de 20.000 de infectări, toate spitalele din țară se vor transforma în spitale pentru COVID-19.

„Poate după 15 mai să avem o scădere a numărului de infecții. Suntem în momentul în care avem mai multe focare, multe cadre medicale infectate, plus lispa personal medical.

Odată atins vârful, toate spitalele  vor deveni COVID19.

Mai avem și spitale de campanii. Cuătăm spații pentru a relaxa situația spitalelor.

În spitalul Carol Davila, 19 cadre medicale sunt infectate.

Dacă nu mai avem cetățeni de afară,  spațiile de carantină să fie date pacienților asimptomatici.

Pot să vă asigur că personalul medical își face treaba”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a aprobat creșterea numărului de teste pentru noul coronavirus

„Pana in acest moment, am luat o serie de masuri restrictive cu scopul de a limita transmiterea infectiei si de a reduce numarul de forme severe si decese. Sunt masuri pe care le mentinem in continuare, ma refer aici la distantare sociala, izolare, carantina etc.

Dar, avand in vedere evolutia numarului de decese este necesar sa aplicam, suplimentar, si masuri de detectie a infectiei la categorii de bolnavi care pot sa dezvolte forme severe de imbolnavire, in scopul de a interveni cu tratament medical cat mai precoce”, a mai declarat acesta.

Citește și: Florin Roman: PSD s-a urcat cu picioarele pe Ordonanțele Militare

#News