Bărbat din Bistrița-Năsăud, reținut pentru împușcarea câinelui vecinului

În casa bărbatului de 59 de ani polițiștii au găsit în total 3 arme.

Un bărbat din Bistrița a fost reținut 24 de ore deoarece a omorât un câine, în grădina casei. Bărbatul ar fi împușcat animalul cu o armă pe care o deținea legal, spun polițiștii, potrivit digi24.ro.La scurt timp, câinele, care era al unui vecin, a murit. Incidentul a avut loc marți, în localitatea Reteag, județul Bistrița-Năsăud. Bărbatul de 59 de ani se afla în grădina casei, când a văzut câinele unui vecin „Din cercetările efectuate a reieşit faptul că marți, 14 martie, în timp ce se afla în grădina locuinţei, bărbatul de 59 de ani ar fi executat, fără drept, un foc cu o armă neletală, pe care o deţinea în mod legal, asupra unui câine ce aparţinea unui bărbat, de 48 de ani, din Reteag. Ulterior, din nefericire, câinele a decedat”, a transmis IPJ Bistrița Năsăud.

În casa bărbatului de 59 de ani polițiștii au găsit în total 3 arme, două de tir sportiv şi una de vânătoare, precum şi muniţia, în parte confecţionată artizanal.

„Poliţiştii au indisponibilizat de la domiciliul bărbatului o armă letală cu destinaţia vânătoare şi două arme neletale cu destinaţia tir sportiv, toate deţinute legal, însă cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la săvârşirea unor infracţiuni. Totodată, au mai fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 712 grame pulbere neagră, utilizată la producerea de muniţie artizanală, 2 prese pentru confecţionarea de muniţie artizanală, 19 cartuşe confecţionate artizanal şi 79 de cartuşe deţinute legal”, se arată în comunicatul poliției. Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal pentru nerespectarea regimului materiilor explozive şi a regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi câine uciderea animalelor cu intenţie, fără drept. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi plasat în arestul IPJ Bistriţa-Năsăud. Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.