Un profesor din Iași s-a dus acasă la un elev pentru a-l bate cu cureaua 

Profesorul era nemulțumit că elevul l-ar fi jignit printr-o caricatură, elevul fiind talentat la desen,.

Un elev de clasa a V-a, de la Școala din Țuțora, județul Iași, aflat în plasament familial, a fost lovit de un profesor care predă Tehnologia Informației la instituția de învățământ. Profesorul  a venit la locuința băiatului si l-a agresat cu cureaua de la pantaloni, deoarece acesta l-ar fi jignit printr-o caricatură, elevul fiind talentat la desen, potrivit adevarul.ro.

Conflictul a început pe 3 februarie, când, în urma unei ședințe cu părinții, asistentul maternal a fost contactat de director, care i-a spus să-l primească în vizită pe profesorul Marian Curmei, acesta dorind să poarte o discuție cu elevul. 

Profesorul a fost primit în casă, dar s-a năpustit direct asupra elevului, pe care l-a lovit cu cureaua. Asistenta maternală a povesti unui ziar local ce s-a întâmplat în acea zi. „În jurul orei 14:00 am participat la ședința cu părinții. În cadrul acestei ședințe nu s-a spus nimic negativ la adresa lui Alexandru. În după-amiaza aceleași zile, în jurul orei 16:00 am fost sunată de diriginte și m-a întrebat dacă sunt de acord să îl primesc în vizită pe domnul profesor de T.I.C (Marian Curmei – n.r.) pentru că are de precizat ceva în legătură cu Alexandru. L-am rugat pe diriginte ca tot ce are de discutat profesorul să discute la școală sau de ce nu mi s-a spus la ședința cu părinții. A spus apoi că e în folosul lui Alexandru și am acceptat. L-am întâmpinat pe profesor la poartă, era pentru prima oară când îl vedeam. Mi-ar fi plăcut să se prezinte, dar nu a făcut-o. Intrând în casă, vizibil nervos, s-a năpustit asupra lui Alexandru, care se afla în sufragerie, pe canapea. Până să ajung eu în cameră, deja îl lovea. De față cu mine a scos cureaua de la pantaloni și a început să îl lovească. Am intervenit de urgență și i-am cerut explicații, întrebându-l dacă e normal așa ceva. Avea în telefon un desen în creion, cu un chip de om, alături de gura acestuia era desenat ceva, ca un morcov. A spus că acea caricatură a fost trimisă către direcție. Eu nu am înțeles legătura dintre desen și profesor, nu apărea nicăieri numele acestuia și nici nu semănau”, a precizat Maria Petrescu.

Notă scăzută la purtare pentru 20 de absențe nejustificate, prevede noul statut al elevului