Circulație dificilă în anumite județe din cauza ceții

Potrivit Centrului Infotrafic, plouă în zece județe și București

Drum
Drum sursa foto pixabay

În zece judeţe din țară plouă, carosabilul fiind umed, dar şi în municipiul Bucureşti. Ceaţa reduce vizibilitatea în judeţele Gorj, Timiş şi Vâlcea, potrivit ziare.com.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile.

„Ceaţa reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din judeţele Gorj, Timiş şi Vâlcea”, a transmis Centrul Infotrafic. Centrul Infotrafic a precizat că sunt precipitaţii sub formă de ploaie, carosabilul fiind umed, pe mai multe drumuri din judeţele Brăila, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, dar şi în municipiul Bucureşti. 

”Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti-Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov şi DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, se circulă pe un carosabil umed, fiind semnalate precipitaţii sub formă de ploaie, vizibilitatea fiind bună”, a transmis Centrul Infotrafic.

 Poliţiştii recomandă şoferilor să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic; să reducă pe cât posibil viteza de deplasare; să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol; să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă; să evite pe cât posibil manevra depăşirii. Dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică. Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Italia