Un nou lot din Autostrada Transilvania va fi inaugurat anul acesta

Este vorba despre secțiunea Chețani – Câmpia Turzii, a anunțat ministrul Sorin Grindeanu

A3
Autostrada Transilvania sursa foto Wikipedia

Lotul Chețani – Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania (A3) va fi deschis săptămâna viitoare, cel mai probabil joi seara. Lotul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești va fi inaugurat tot săptămâna viitoare, vineri sau sâmbătă, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vineri, la verificarea lotului Chețani – Câmpia Turzii de pe A3, potrivit economedia.ro.

Va fi o deschidere cu 8 luni înainte de termen care va permite circulația pe autostradă fără întrerupere de la Târgu Mureș la Cluj-Napoca (Nădășelu), peste 110 kilometri, și respectiv peste 230 de la Târgu Mureș la Holdea pe A3, A 10 și A1.

Premierul Marcel Ciolacu și Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu au verificat vineri dimineață stadiul lucrărilor pe A3 Transilvania lotul Chețani – Câmpia Turzii. „Joi seara, cel mai probabil se va da în circulație acest tronson, vineri-sâmbătă se va deschide și lotul 3 al Drumului Expres Craiova Sud. Eu sper ca până la finalul anului să deschidem cel puțin 20 de kilometri pe Autostrada A0 București Sud”, a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul Marcel Ciolacu a promis 250 de kilometri de autostradă deschiși în 2023 și 2024

„Săptâmâna viitoare avem și Drumul Expres Craiova – Pitești. Cred că se finalizează și un tronson de 16,2 kilometri din A0, din Centura București. Este evident că ne pregătim și pentru anul acesta sperăm să finalizăm în următoarele 2 zile negocierile pentru aderarea la spațiul Schengen, în primul pas aerian și naval. Și să finalizăm cât mai mult din infrastructură anul viitor.

Domnul ministru și-a asumat că vom finaliza 250 de kilometri de autostradă și drum expres. Ne pregătim pentru anul viitor când de asemenea sper să terminăm negocierile pentru aderarea la spațiul Schengen de această dată terestru. Trebuie să felicităm echipa Strabag care a finalizat cu 8 luni mai devreme acest tronson, cred că este un record”, a spus Marcel Ciolacu .Bărbat arestat pentru că și-a agresat sexual fiica timp de cinci ani