Codrin Ștefănescu, scos din sărite de „oamenii fără caracter”

Fostul secretar general al PSD, un foarte apropiat al lui Dragnea, căruia i-a făcut un APP, se consideră un om corect și transparent

Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al partidului condus până acum mai bine de doi ani de Liviu Dragnea a afirmat, în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, că nu are probleme cu furia, așa cum încearcă unii să îi „catalogheze”, ci cu oamenii „proști, minicinoși și (…) fără caracter”. De altfel, apropiatul lui Liviu Dragnea consideră că stilul său, corect și direct nu este pe gustul românilor, care ani de-a rândul au fost „mințiți frumos” de clasa politică.  

„Nu am nici o problemă (n.r. cu furia), dar îmi sare țandăra când discut cu proști, mincinoși și cu oamenii fără caracter. Când îmi dau seama că lucrurile tind spre nimic, îmi sare țandăra, și de fiecare dată această țandăra le-a făcut bine celor din presă. Eu nu am dat înapoi față de alți politicieni, care azi zic ceva și mâine zic altceva și își ascund și viața privată și adevăratul caracter, eu sunt corect și spun direct, pe înțelesul românilor. Sunt convins că sunt foarte mulți români cărora le place stilul meu, ăsta adevărat”, a spus Codrin Ștefănescu, în emisiunea lui Denise Rifai.

Ștefănescu, fanul Dianei Șoșoacă

Cu un vocabular destul de colorat pentru o persoană politică, cel care a înființat APP-ul lui Liviu Dragnea (Alianța pentru Patrie), și-a exprimat opinia atât cu privire la senatoarea independentă Diana Șoșoacă, a cărei fan declarat este, precum și cu actuala conducere a PSD, din care a făcut parte până în urmă cu câțiva ani.

„Un senator, că o cheamă Șoșoacă sau Popescu, nu are dreptul să fie oprit în fața unui minister, d-aia este votat, d-aia este Parlament. Oamenii votează niște parlamentari, și parlamentarul poate să meargă într-un minister și peste ministru oricând și să-l întrebe orice, și în scris și personal, după care să facă totul public. Faptul că niște bodyguarzi au oprit acest senator al României mi s-a părut odios, mai ales că ministrul era condus de niște rezisti, iar relația mea cu reziștii este foarte cunoscută. Faptul că am luat poziția este una, dar că sunt fanul ei este cu totul altceva, am avut curaj”, a declarat Ștefănescu.

De asemenea, acesta nu vede cu ochi buni ceea ce se întâmplă în fostul său partid. „PSD are o conducere securisoidă, toată lumea vede cu ochiul liber, și atunci am făcut o comparație foarte reușită. În loc ca PSD să ia o opoziție publică, vine un singur senator care face cât toată opoziția la un loc. Asta pentru că opoziția este acaparată de niște băieți care sunt butonați de undeva de sus”, susține Codrin Ștefănescu.

Citește și: Liviu Dragnea s-a îndrăgostit la Rahova: de cafea și de-o pisică neagră