Celebrul pulover roșu purtat de prințesa Diana, vândut pentru 1, 1 milioane de dolari

Puloverul din lână roşie decorat cu oi a fost purtat la scurt timp după logodna cu prinţul Charles

Printesa Diana
Printesa Diana sursa foto wikipedia

Celebrul pulover din lână roşie decorat cu oi, purtat de prinţesa Diana în 1981, la scurt timp după logodna cu prinţul Charles, a fost vândut la licitație  cu 1,1 milioane de dolari, taxe şi comisioane incluse, echivalentul unei sume de zece ori mai mare decât estimarea iniţială, fixată de Sotheby’s la un interval cuprins între 50.000 şi 80.000 de dolari, potrivit ziare.com.

Licitaţia, deschisă online începând cu 31 august, s-a animat în ultimele minute, când preţul final a sărit de la 200.000 la 1,1 milioane de dolari în tronsoane de 50.000 de dolari.

 Imediat după logodnă, Diana Spencer a purtat acest pulover roşu, decorat cu oi albe şi doar o singură oaie neagră, cu prilejul unei meci de polo la care a asistat şi prinţul Charles, în iunie 1981, remarcându-se prin atitudinea ei relaxată şi dând naştere, potrivit Sotheby’s, ”unui moment cultural şi viral de mare amploare”. Această apariţie publică a oferit totodată o publicitate nesperată creatoarelor puloverului, Sally Muir şi Joanna Osborne, precum şi brandului lor, ”Warm and Wonderful”. Câteva săptămâni mai târziu, acestea au fost vizitate de un mesager din partea Palatului Buckingham care le-a explicat că viitoarea prinţesă de Wales a deteriorat puloverul şi că doreşte să ştie dacă îl pot repara sau înlocui. Creatoarele au confecţionat un nou exemplar, pe care prinţesa de Wales l-a purtat în 1983, însă exemplarul scos la licitaţie este cel original.

Șofer condamnat la 20 de ani de închisoare pentru uciderea unei familii de spanioli